
Επιστρέφουν σήμερα στη δουλειά τους οι αμερικανοί λιμενεργάτες, έπειτα από τρεις ημέρες απεργίας. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από το συνδικάτο που τους εκπροσωπεί και την εργοδοσία, με κοινό δελτίο Τύπου, καθώς κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία» για τους μισθούς και παρατάθηκε η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ως τη 15η Ιανουαρίου.
Το συνδικάτο των λιμενεργατών (ILA) και ο σύνδεσμος εργοδοτών του κλάδου (USMX) «έκλεισαν καταρχήν συμφωνία για τους μισθούς και συμφώνησαν να παραταθεί η ισχύς της σύμβασης-πλαισίου ως τη 15η Ιανουαρίου 2025 ώστε να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που εκκρεμούν», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, που διευκρινίζει πως «από τώρα όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις σταματούν και η εργασία που καλύπτεται από τη σύμβαση-πλαίσιο ξαναρχίζει».
Λιμάνια: Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες από την απεργία στις ΗΠΑ
Η τριήμερη μεγαλύτερη απεργία λιμενεργατών εδώ και σχεδόν μισό αιώνα στις ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλες ουρές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έξω από μεγάλα λιμάνια καθώς δεν ήταν εφικτή η εκφόρτωση, απειλώντας με ελλείψεις σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από μπανάνες μέχρι ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
Τουλάχιστον 45 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που δεν κατάφεραν να ξεφορτώσουν, είχαν αγκυροβολήσει έξω από τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής και του Κόλπου την Τετάρτη, από μόλις τρία που ήταν πριν από την έναρξη της απεργίας την Κυριακή, σύμφωνα με το Everstream Analytics.
Το συνδικάτο ILA ξεκίνησε την Τρίτη απεργία αντιπροσωπεύοντας 45.000 λιμενεργάτες από το Μέιν στον βορρά μέχρι το Τέξας στον νότο, στην πρώτη του μεγάλη απεργία από το 1977, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για ένα νέο εξαετές συμβόλαιο με την ομάδα εργοδοτών της USMX.
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τάχθηκε στο πλευρό του συνδικάτου, ασκώντας πιέσεις στους εργοδότες των λιμανιών να αυξήσουν την προσφορά τους για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία και αναφέροντας τα μεγάλα κέρδη της ναυτιλιακής βιομηχανίας από την πανδημία της COVID-19.


Latest News

Η Κίνα ενισχύει το εμπόριο με Ινδία ενόψει των δασμών Τραμπ
Το διμερές εμπόριο ανάμεσα σε Κίνα και Ινδία ανήλθε στα 101,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023-24

Η Gazprom ανοίγει τη στρόφιγγα αερίου στη Σλοβακία μέσω TurkStream
Μέσω Τουρκίας και Ουγγαρίας θα προμηθεύει η Gazprom την Σλοβακία

Στόχος η «καρδιά» της αμερικανικής οικονομίας - Πώς θα απαντήσει η ΕΕ στους δασμούς Τραμπ
Οι Βρυξέλλες θα διαπραγματευθούν «από θέση ισχύος», είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ελαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Κέρδη ρεκόρ για την Illy Caffe το 2024 - Αγορές «χρυσωρυχεία» σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Διψήφιο ποσοστό αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Illycaffe - Θολώνουν τις προοπτικές οι αυξήσεις τιμών του καφέ

Στο «Rose Garden» θα... ανθίσουν δασμοί 20% - Τα νεότερα σενάρια για τις ανακοινώσεις Τραμπ
Οι πρόσθετοι δασμοί σε τομείς όπως οι εισαγωγές αυτοκινήτων και φαρμάκων θα αποφέρουν πάνω από 6 τρισ. δολάρια σε ομοσπονδιακά έσοδα

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η μεγαλύτερη άνοδος σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8%) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος