Τα επίσημα χθεσινή εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου Twinn Downtown Piraeus, στο κέντρο του Πειραιά σηματοδοτεί την αλλαγή ρότας του μεγάλου λιμανιού στην κατεύθυνση να γίνει τουριστικός και «ξενοδοχειακός» προορισμός.

Τα εγκαίνια που συνέπεσαν με την προχθεσινή εκδήλωση του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου με θέμα με θέμα «Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του πειραϊκού εμπορίου», επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ότι οι επενδυτές κάτι βλέπουν στο μέλλον του Πειραιά και προχωρούν στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

Το Twinn Downtown Piraeus

Το ξενοδοχείο ανήκει στην Hellenic Properties  η οποία σχεδιάζει και άλλα επενδυτικά «ανοίγματα» στην πόλη, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη της δεν έχει πολλά ξενοδοχεία και προσφέρει ευκαιρίες.

Τα ξενοδοχεία του Πειραιά απευθύνονται σε όποιον θέλει ένα ποιοτικό κατάλυμα και εκτός από το να  απολαύσει τις ομορφιές και τα ενδιαφέροντα του μεγάλου λιμανιού θα έχει και μία εύκολη πρόσβαση μέσω του μετρό  και στο κέντρο της Αθήνας.

H Hellenic Properties

Η Hellenic Properties επένδυσε περίπου 5 εκατ. ευρώ στην δημιουργία του Twinn Downtown Piraeus το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και την οδό Καραολή & Δημητρίου στο κέντρο του Πειραιά. Η επένδυση είχε παγώσει λόγω της πανδημίας και ξεκίνησε πάλι μετά το 2022. Είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που αποτελείται από δωμάτια από 13 τ.μ. έως 18 τ.μ. σύντομης διαμονής. Μάλιστα, έχει υπογραφεί 20ετή σύμβαση με την  Santikos Collection  για την διαχείριση του, ο οποίος διαχειρίζεται ένα ακόμη ξενοδοχείο τον Πειραιά το The Alex.

Η εταιρεία επίσης αναπτύσσει συγκρότημα κατοικιών στο Στροφύλι Κηφισιάς με στόχο την ολοκλήρωση του στο α’ τρίμηνο του 2025. Αφορά σε επένδυση 11 εκατ. ευρώ, την οποία σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά μέσω μεγάλων διεθνών μεσιτικών γραφείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν οι πρώτες πωλήσεις στην τιμή των 9.000 ευρώ το τ.μ περίπου.

H Hellenic Properties εξετάζει ευκαιρίες σε όλη την Αττική και τα νησιά και κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη ιδιαίτερα. Επίσης υλοποιεί διάφορες επενδύσεις σε ακίνητα στην Αθήνα/

Το Twinn Downtown Piraeus έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ξενοδοχειακών επενδύσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η σχεδιάζονται στην πόλη του Πειραιά. Μεταξύ αυτών το Mitsis N’U Piraeus Port  του Mitsis Group, το  Athenarum Portus, επίσης κοντά στο μετρό και άλλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2019 μέχρι και το 2023 έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 150 κλίνες από 3.107 σε 3.269, καθώς προστέθηκαν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δυο τριών αστέρων ενώ μειώθηκε κατά μια μονάδα ο αριθμός των ξενοδοχείων χαμηλότερων αστεριών. Συνολικά στον Πειραιά σύμφωνα με το ΞΕΕ είναι εν λειτουργία 45 ξενοδοχειακές μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός