![Uber: Εκρηξη στις μετακινήσεις των τουριστών – 47% άνοδος στην Αθήνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/uber-scaled.jpg)
Τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής της Uber για το 2024 έδειξαν για ακόμη μια χρονιά μια σημαντική αύξηση στις μετακινήσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Uber: Πώς γύρισε το παιχνίδι και μετατράπηκε σε κερδοφόρα επιχείρηση
Η τουριστική κίνηση παρουσίασε αύξηση από νωρίς, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Uber περί τα μέσα του καλοκαιριού, επιβεβαιώνεται η τάση επέκτασης της σεζόν.
Οι διαδρομές το τελευταίο τρίμηνο από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2023
Η αυξημένη ζήτηση μεταφορικών μέσων ξεκίνησε από τον Απρίλιο, όπου παρατηρήθηκε δυσκολία στην εύρεση ταξί. Αυτό επαληθεύει και το γεγονός ότι η προσφορά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση που προκύπτει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φαινόμενο το οποίο συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ποιοι τουρίστες επέλεξαν την Uber
Όπως φάνηκε, επίσης, από τα δεδομένα, σύμφωνα με την εταιρεία, οι τουρίστες επέλεξαν την Uber ως μια από τις αξιόπιστες και ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί εξακολουθούν να αναδεικνύονται ως οι τοπ δύο εθνικότητες χρηστών της εφαρμογής, ενώ Αυστραλοί, Καναδοί και Βραζιλιάνοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα τους 3 τελευταίους μήνες (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2024).
Στην Αθήνα οι μετακινήσεις των τουριστών στην πόλη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 47% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023). Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα καταγράφηκε αύξηση 76%. Πιο συγκεκριμένα, οι διαδρομές το τελευταίο τρίμηνο από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2023. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα, οι διαδρομές από και προς το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασαν εξίσου ανοδική τάση της τάξεως του 80% κατά μέσο όρο.
Επομένως, η φετινή τουριστική περίοδος υπογραμμίζει την επιτυχή επέκταση του καλοκαιριού, καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης πέραν των παραδοσιακών καλοκαιρινών μηνών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»