Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, διαψεύδοντας ανάρτηση του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την αμερικανική προεδρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Τζέιμι δεν έχει υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο», είπε ο Τζο Ευαγγελιστί, εκπρόσωπος της JPMorgan, με δήλωσή του  με έδρα τη Νέα Υόρκη, με γραπτή δήλωσή του στο Bloomberg.

JP Morgan: Γιατί ο Ντίμον ετοιμάζεται να μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση

Από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ δεν υπήρξε κάποια απάντηση σε αίτημα για σχόλιο στην ανάρτηση της Παρασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τραμπ είπε στο NBC News ότι δεν γνώριζε για την ανάρτηση και δεν το έκανε εκείνος. Πάντως, η ανάρτηση παρέμεινε στον λογαριασμό του από τις 3:35 μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης.

Αν και ο Ντίμον δεν έχει εκφράσει δημόσια υποστήριξη σε κάποιον υποψήφιοι, υπήρξε μια ενεργή επώνυμη φωνή στις εκλογές, γράφοντας σε ένα άρθρο γνώμης της Washington Post πριν από δύο μήνες ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εργαστεί για να συγκεντρώσει ένα «βαθιά διχασμένο» έθνος την ώρα που εσωτερικά και γεωοπολιτικά ζητήματα συσσωρεύονται.

Τον Μάρτιο, προτού η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις αντικαταστήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών, γευμάτισε με τον Ντίμον.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, είπε σε συνέντευξή του τον Ιούνιο στο Bloomberg Businessweek ότι άλλαξε γνώμη για τον Ντίμον, στον οποίο επιτέθηκε πέρυσι χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ υπερεκτιμημένο θιασώτη της παγκοσμιοποίησης». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την επόμενη προεδρία είπε ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τον Ντίμον και ότι θα μπορούσε να τον φανταστεί ως «κάποιον που θα θεωρούσα» κατάλληλο για υπουργό Οικονομικών.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Τραμπ διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ τον Ντίμον για τη θέση.

Ο Τραμπ έχει μακρά ιστορία στη χρήση του Truth Social, της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε, για να ενισχύσει τις θεωρίες συνωμοσίας, να κάνει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές του 2020 και να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η ανάρτηση της Παρασκευής στο Truth Social δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ είπε ψευδώς ότι έχει λάβει τη υποστήριξη κάποιου επώνυμου. Τον Αύγουστο, ο πρώην πρόεδρος μοιράστηκε εικόνες που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζοντας ότι η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ ήθελε οι θαυμαστές της να στηρίξουν τον Τραμπ. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η Σουίφτ εξέφρασε την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή