Η καθαρή περιουσία του Ζάκερμπεργκ έφτασε τα 206,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας τα 205,1 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώην CEO και προέδρου της Amazon. Ο συνιδρυτής του Facebook πλέον ακολουθεί τον επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, από τον οποίο υπολείπεται περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Με το μερίδιο του 13% στη Meta, η περιουσία του Ζάκερμπεργκ έχει αυξηθεί κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, που είναι περισσότερο από οποιοδήποτε μέλος των 500 πλουσιότερων ανθρώπων που παρακολουθεί ο συγκεκριμένος δείκτης του Bloomberg. Οι μετοχές της Meta έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη στα 582,77 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας άλμα περίπου 68% από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι μετοχές της διαπραγματεύονταν στα 346,29 δολάρια.

Από… «σπασίκλας» σε fashionista – Πώς ο Ζάκερμπεργκ προσπαθεί να αλλάξει στιλ

Η άνοδος του Ζάκερμπεργκ στη δεύτερη θέση του δείκτη την Πέμπτη υπογραμμίζει πως ο προσωπικός του πλούτος έχει αυξηθεί παράλληλα με τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τα αυξανόμενα κέρδη του γίγαντα των social media φέτος.

Τα… άλματα της Meta του Ζάκερμπεργκ

Η Wall Street επευφημεί συνεχώς τη Meta καθ′ όλη τη διάρκεια του 2024, καθώς η εταιρεία ανέφερε σταθερά τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Ιούλιο, η Meta ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22% στα 39,07 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης εσόδων που ξεπερνά το 20%.

Η Meta έχει επισημάνει ότι οι τεράστιες επενδύσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης της διαδικτυακής διαφημιστικής πλατφόρμας της ως αιτία για την αύξηση των πωλήσεών της. Το διαδικτυακό σύστημα διαφήμισης της εταιρείας υπέστη σημαντική οπισθοδρόμηση το 2021, όταν η Apple παρουσίασε μια ενημέρωση απορρήτου για το iOS που αποδυνάμωσε την ικανότητά της να παρακολουθεί τους χρήστες στον διαδίκτυο.

Ακολούθως, τον Φεβρουάριο του 2022 η ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές στο απόρρητο θα της κοστίσουν έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη του 2022, ο Ζάκερμπεργκ θέσπισε ένα σημαντικό σχέδιο μείωσης του κόστους που επεκτάθηκε μέχρι το επόμενο έτος και τελικά είχε ως αποτέλεσμα 21.000 εργαζόμενοι της Meta να χάσουν τις δουλειές τους, ή περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Στη συνέχεια, οι επενδυτές αντέδρασαν ευνοϊκά στη μείωση του κόστους λειτουργίας της Meta, ενώ η διαδικτυακή διαφήμιση της εταιρείας άρχισε να ανακάμπτει και ενισχύθηκε από τις τεράστιες εκστρατείες ψηφιακών διαφημιστικών δαπανών από τις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου Temu και Shien.

Ενώ η Meta συνέχισε να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για να υποστηρίξουν τη φουτουριστική ιδέα του Metaverse, οι επενδυτές έχουν γίνει πιο ανεκτικοί σε αυτές τις επενδύσεις, όσο η βασική διαφημιστική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει υγιής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Meta παρουσίασε τα γυαλιά Orion AR, τα οποία απέσπασαν θετικές κριτικές από όσους μπόρεσαν να δοκιμάσουν το πρωτότυπο, αναφέρει το CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή