Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς η Πολιτική Γραμματεία εισηγήθηκε κατά πληροφορίες τη μετάθεσή του για 8-10 Νοεμβρίου.

Υπήρξε ενημέρωση των μελών της πολιτικής γραμματείας και απόφαση της, πριν την συνεδρίαση της ΚΕ για θέμα οργανωτικό που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου.

Η εισήγηση προς το όργανο (ΚΕ) είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων

Στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης (3/10), την ώρα ακριβώς που άρχιζε η συνεδρίαση της Π.Γ., ο Στέφανος Κασσελάκης σε μία βίντεο-ανάρτηση με ουκ ολίγες αιχμές, αναφέρθηκε στο όραμά του για το κόμμα και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ! «Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα».

Από το Ξυλόκαστρο όπου βρέθηκε ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών. Όπως δήλωσε: «Εγώ κρατιέμαι, αν κρατιέστε εσείς».
Ο Στ. Κασσελάκης είχε επισκεφτεί νωρίτερα τα καμένα στην περιοχή, όπου παρουσίασε προτάσεις για μια σύγχρονη πυρόσβεση, ενώ τόνισε πως «Μετά δύο εβδομάδες ξεχνιέται η ζημιά».

Δυσαρέσκεια με ανάρτηση του στο facebook γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των οργάνων του κόμματος στο Νομό εξέφρασε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός: «Αφήνω αυτή την πρακτική του Στ. Κασσελάκη στην κρίση του κόσμου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας και της κορινθιακής κοινωνίας, που με γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια».

Όσα είπε στο βίντεο αλλά και όσα δεν είπε, σύμφωνα με την πλευρά άλλων υποψηφίων αλλά και των “87”, βρέθηκαν στο κάδρο σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης, καθώς του καταλόγισαν ότι στην πραγματικότητα δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα.

Μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ΕΡΤnews τόνισε: «Δεν είναι δεδομένο ότι (ο Κασσελάκης) θα κατέβει. Δεν το δηλώνει τουλάχιστον αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμό υποψηφίων από το συνέδριο κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση. Θεωρώ ότι είναι μία ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα