Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκονται σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για σύμπλεγμα καταιγίδων που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία «Cassandra» συγκεκριμένα θα «σαρώσει» τα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής, με τον ουρανό στην πρωτεύουσα να έχει ήδη σκοτεινιάσει. «Σύμπλεγμα καταιγίδων πλησιάζει την Αττική .Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια για τις επόμενες 1-2 ώρες…», προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος.

Κακοκαιρία Cassandra: Πού σημειώθηκαν οι μεγαλύτεροι όγκοι βροχής

Την ίδια στιγμή που η Αττική υποδέχεται το σύμπλεγμα καταιγίδων, ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στα social media ανέλυσε τις μετρήσεις στα ύψη βροχής που σημειώθηκαν σε περιοχές της Ελλάδας.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Από το δίκτυο των σταθμών της ΕΜΥ το τελευταίο 24ωρο μετρήθηκαν στην Κέρκυρα 75mm βροχής ,στη Πρέβεζα 39mm, στην Ανδραβίδα 35mm, στα Γιάννενα 28.5mm, στη Κόνιτσα 28.0mm και στη Ζάκυνθο 19.0mm βροχής.

Aπο το δίκτυο του ΕΑΑ/meteo το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας με 71.0mm ακολουθούν τα 55mm και 54mm αντίστοιχα σε Ελεούσα και Ζίτσα Ιωαννίνων και τα 48mm στην Αμφιλοχία και την Πετάλεια Κέρκυρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δορυφόρος της @JAXA_jp κατέγραψε 162.6 mm σε περιοχή κοντά στον Αστακό.»

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πτώσης δέντρων

Συναγερμός έχει σημάνει λόγω της κακοκαιρίας που χτυπάει και την Αττική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Γέφυρας Ασπροπύργου, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω πτώσης δέντρων.

Δείτε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox