Στην «Exceptional Sale» του οίκου Christie’s στο Παρίσι θα δημοπρατηθεί στις 20 Νοεμβρίου η vintage Ferrari του ’58 που πέρασε και από τα χέρια της Αντζελίνα Τζολί.

Η ηθοποιός είναι η σημερινή ιδιοκτήτρια της Ferrari 250 GT του 1958 με αμάξωμα από την Pininfarina SpA, επιβεβαίωσε ο οίκος Christie’s.

Το μαύρο κουπέ με ζάντες αλουμινίου είναι το 11ο από τα 353 του είδους του που κατασκευάστηκαν από το 1955 έως το 1960. Ωστόσο, πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον τίτλο της δημοπρασίας παραμένουν ασαφείς, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών που σχετίζονται με την προέλευσή του, τη μηχανική του κατάσταση και πόσα εξαρτήματά του είναι πρωτότυπα.

Η σειρά μοντέλων κουπέ Ferrari 250 GT που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1958 περιλαμβάνει 12κύλινδρο κινητήρα 240 ίππων με περιζήτητο και προηγμένο καρμπιρατέρ Weber. Το σπορ δίθυρο αυτοκίνητο αντικατέστησε τα κουπέ Boano και Ellena της Ferrari και έδειξε τις νέες δυνατότητες του οίκου σχεδιασμού Pininfarina, ο οποίος είχε ανοίξει πρόσφατα το εργοστάσιό του στο Grugliasco της Ιταλίας και ήταν έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή του.

Σε επικοινωνία με τον Christie’s εκπρόσωπος του οίκου επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο διατηρεί τον αρχικό του κινητήρα, αλλά «πιθανότατα» βάφτηκε ξανά το 1978 από λευκό σε μπλε. Το αρχικό μαύρο εσωτερικό έχει αλλάξει σε κόκκινο. Ο χιλιομετρητής δείχνει 64.244 μίλια, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτά τα μίλια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνει το Bloomberg.

Ο οίκος Christie’s δεν απάντησε πόσο καιρό η ηθοποιός είχε το αυτοκίνητο ή αν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η αξία του κυμαίνεται από 600.000 ευρώ (662.000 δολάρια) έως 800.000 ευρώ.

Οι μέσες τιμές των μοντέλων Ferrari 250 GT του 1958 μειώθηκαν το περασμένο έτος, από 525.000 $ για παράδειγμα σε καλή κατάσταση τον Οκτώβριο του 2023 σε 410.000 $ σήμερα, σύμφωνα με τη Hagerty.

Η πτώση της τιμής αντικατοπτρίζει την υποχώρηση της αγοράς για συλλεκτικά αυτοκίνητα γενικά. Τα αποτελέσματα δημοπρασίας από τις πωλήσεις του Αυγούστου στο Μοντερέι μειώθηκαν κατά 8% από το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι επίκειται και η εξαγορά του εξέχοντος οίκου δημοπρασιών αυτοκινήτων Gooding & Co. από την Christie’s, μια αγορά που σκοπό έχει να βοηθήσει στη διαφοροποίηση των επιλογών του Christie’s καθώς η αγορά έργων τέχνης εξασθενεί.

Η εταιρεία αποχώρησε από τις δημοπρασίες αυτοκινήτων το 2007, αλλά κατά καιρούς πουλούσε οχήματα ως μέρος συγκεκριμένων συλλογών. Κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής πώλησης το 2022, πούλησε ένα αυτοκίνητο κασκαντέρ της Aston Martin DB5 από την ταινία του James Bond No Time to Die για περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Gooding δεν έχει εμπλακεί στην πώληση της Ferrari 250 GT, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Christie’s.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 14, 16 και 20 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Christie’s στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus