Η κατασκευάστρια παιχνιδιών LEGO Group φέρεται να αφαίρεσε από τη σελίδα της μια υπό εξέλιξη crypto-απάτη με τα διακριτικά «LEGO Coin» που εμφανίστηκε για λίγο στην αρχική της σελίδα μετά από χακάρισμα στις 5 Οκτωβρίου.

Όπως αποκαλύπτει το cointelegraph, ο χρήστης του Χ και λάτρης των LEGO «ZTBricks» ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν την απάτη, η οποία έταζε «μυστικές ανταμοιβές» σε όσους αγόρασαν το LEGO Coin.

«Το νέο μας LEGO Coin κυκλοφόρησε επίσημα! Αγοράστε το LEGO Coin σήμερα και ξεκλειδώστε μυστικές ανταμοιβές!» έγραψε στην σελίδα της εταιρείας, που κατασκευάζει τα διάσημα τουβλάκια. Όσοι έκαναν κλικ στο κουμπί «Αγοράστε τώρα» κάτω από το μήνυμα μεταφέρονταν στον ιστότοπο phishing.

Η LEGO δεν έχει σχολιάσει δημόσια το περιστατικό — ωστόσο, το μήνυμα LEGO Coin και ο σύνδεσμος «Αγοράστε τώρα» δεν υπάρχουν πλέον στην αρχική της σελίδα.

Η LEGO φέρεται να είπε στην πλατφόρμα καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας Engadget ότι η απάτη κρυπτονομισμάτων εμφανίστηκε μόνο για λίγο στην αρχική της σελίδα και ότι κανένας λογαριασμός χρήστη δεν παραβιάστηκε:

«Το θέμα έχει λυθεί. Κανένας λογαριασμός χρήστη δεν έχει παραβιαστεί και οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν τις αγορές τους ως συνήθως. Η αιτία έχει εντοπιστεί και εφαρμόζουμε μέτρα για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί ξανά».

Το Lego Coin εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική σελίδα της LEGO στη 1:00 π.μ. UTC στις 5 Οκτωβρίου και αφαιρέθηκε περίπου 75 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τον “mescad”, έναν συντονιστή του subreddit “lego”.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα στο Billund της Δανίας, όπου εδρεύει το κεντρικό γραφείο της LEGO.

Απατεώνες κρυπτονομισμάτων έκλεψαν 127 εκατομμύρια δολάρια από θύματα το τρίτο τρίμηνο του 2024, συμπεριλαμβανομένων 46 εκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας blockchain Scam Sniffer.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Blockchain