Τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Foxconn της Ταϊβάν, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες  χάρη στην ισχυρή ζήτηση για servers  τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα του μεγαλύτερου συναρμολογητή iPhone της Apple αυξήθηκαν κατά 20,2% σε ετήσια βάση σε 1,85 τρισεκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (57,3 δισ. δολάρια).

Ημιαγωγοί: Η αυξανόμενη ζήτηση για AI μπορεί να προκαλέσει την επόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

«Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας για σημαντική ανάπτυξη», ανέφερε η Foxconn σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.

Ήταν επίσης μπροστά από την εκτίμηση LSEG SmartEstimate ύψους 1,79 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΤΙΡ, η οποία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις προβλέψεις των αναλυτών που είναι πιο σταθερά ακριβείς.

Η ισχυρή ζήτηση για διακομιστές AI οδήγησε σε ισχυρή αύξηση των εσόδων του τμήματος προϊόντων cloud και δικτύωσης, δήλωσε η Foxconn, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η εταιρεία τσιπ της Nvidia.

Για τα έξυπνα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται τα iPhones, υπήρξε μια ισχυρή τριμηνιαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάρη στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, αλλά η ετήσια επίδοσή του ήταν σταθερή.

Το τρίτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά όταν οι τεχνολογικές εταιρείες της Ταϊβάν αρχίζουν να τρέχουν για να προμηθεύσουν smartphones, tablets και άλλα ηλεκτρονικά είδη σε μεγάλους προμηθευτές όπως η Apple για την περίοδο διακοπών των δυτικών αγορών στο τέλος του έτους.

Τα συνολικά έσοδα μόνο τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 733 δισ. (Τ$-δολάρια ταϊβαν) , αυξημένα κατά 10,9% σε ετήσια βάση και στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα.

Αλμα 86% για τη μετοχή

«Μπαίνοντας στην περίοδο αιχμής του δεύτερου εξαμήνου του έτους, αναμένουμε ότι η λειτουργία μας θα αποκτήσει σταδιακά δυναμική», δήλωσε η Foxconn σχετικά με τις προοπτικές της για το τρέχον τρίμηνο.

«Το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να είναι περίπου σύμφωνο με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι μετοχές της Foxconn έχουν σημειώσει άλμα 86% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ την άνοδο 24% της ευρύτερης αγοράς της Ταϊβάν. Έκλεισαν με άνοδο 3,7% την Παρασκευή ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα έσοδα, αντισταθμίζοντας την πτώση 0,4% του δείκτη αναφοράς, σημειώνει το CNBC.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα πλήρη κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 14 Νοεμβρίου. Έχει προγραμματίσει την ετήσια Tech Day στις 8-9 Οκτωβρίου, μια εκδήλωση όπου η Foxconn συνήθως ανακοινώνει νέα προϊόντα ή συνεργασίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή