
Όντας αντιμέτωποι με την πτώση των πωλήσεων πολυτελών κατοικιών, οι πωλητές κατοικιών σε ορισμένες από τις πιο αποκλειστικές περιοχές στο Λονδίνο, όπως το Κένσινγκτον και το Τσέλσι, βασίζονται όλο και περισσότερο στη «γοητεία» των τοπικών αριστοκρατικών γαιοκτημόνων τους για να δελεάσουν τους πλούσιους αγοραστές σε συμφωνίες, σημειώνει το Bloomberg.
Φοβούμενοι υψηλή φορολογία, αρκετοί πλούσιοι αποφασίζουν να μη βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν μια υπερπολυτελή κατοικία στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η πώληση του Can of Ham δοκιμάζει τη ζήτηση για ουρανοξύστες στο Σίτι
Για να υπερκεράσουν αυτήν την επιβράδυνση, οι πωλητές προβάλλουν τις ανέσεις της γειτονιάς, συμπεριλαμβανομένων φανταχτερών καταστημάτων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και γραφείων, όλα ανεπτυγμένα ή μισθωμένα από μερικές από τις παλαιότερες και πλουσιότερες οικογένειες της Βρετανίας, όπως η Cadogan Estates, η Grosvenor Estate και η Howard de Walden Estate, για να αποσπάσουν την μεγαλύτερη δυνατή αξία από το ακίνητό τους.
Τα αριστοκρατικά κτήματα διαδραμάτισαν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της βρετανικής πρωτεύουσας ανά τους αιώνες.
Μετά τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666, η ανάπτυξη επιταχύνθηκε, ιδίως σε χωράφια και λιβάδια στα δυτικά της πόλης. Έκτοτε, τεράστιες εκτάσεις γης σε μεγάλο μέρος των πιο εύπορων περιοχών του Λονδίνου ανήκουν σε μια χούφτα οικογενειών, όπως οι Κάντογκαν στο Τσέλσι, Γκρόσβενορ στο Μέιφερ και Χάουαρντ ντε Γουόλντεν στο Μέριλμπον.
Αυτοί οι ταχυδρομικοί κώδικες έχουν συνήθως προσελκύσει ισχυρότερη εισροή αγοραστών, επειδή έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ποιότητα των δρόμων, των ακινήτων, των μισθωτών και των εμπορικών ενοικιαστών επί πολλές δεκαετίες, σύμφωνα με τον Πίτερ Γουέδερελ, μεσίτη που εδρεύει στο Μέιφερ. Σε περιοχές όπου έχουν πουληθεί προηγούμενες μεγάλες περιουσίες, χάνουν τη συνεχή ιδιοκτησία, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στις αξίες των ακινήτων, όπως στο Πίμλικο, μια περιοχή που δημοπρατήθηκε από την Γκρόσβενορ τη δεκαετία του 1950, πρόσθεσε.
Για παράδειγμα, στο Νάιτσμπριτζ μια περιοχή γνωστή στο Λονδίνο για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τα πολυτελή πολυκαταστήματα, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ανήκει σε διάφορους ιδιοκτήτες και όχι σε έναν κυρίαρχο γαιοκτήμονα. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αξίες των κατοικιών, ιδίως βόρεια του Χάροντς, επειδή η γειτονιά δεν διαμορφώνεται με την ίδια συνέπεια και ζωντάνια όπως μια γειτονιά με μεγάλη ιδιοκτησία, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχείων ακινήτων του Λονδίνου LonRes.
Το Ρούτλαντ Γκέιτ – μια έπαυλη στο Νάιτσμπριτζ που ανήκει στον Χούι Κα Γιαν, ιδρυτή του κινεζικού γίγαντα ακινήτων China Evergrande Group που έχει πλέον καταρρεύσει δυσκολεύεται να βρει αγοραστή εδώ και περίπου δύο χρόνια. Κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως το ακριβότερο σπίτι του Λονδίνου. Παραλίγο να πωληθεί πέρυσι για περίπου 200 εκατομμύρια λίρες (262 εκατομμύρια δολάρια), περίπου 25 εκατομμύρια λίρες κάτω από την τιμή που ζητήθηκε, πριν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν. Τώρα δέχεται προσφορές περίπου 40% κάτω από την αρχική ζητούμενη τιμή, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας τις συνομιλίες.
Σίγουρα, άλλοι παράγοντες υπαγορεύουν επίσης την κατεύθυνση των αξιών των κατοικιών σε «κομψούς» ταχυδρομικούς κώδικες στο Λονδίνο. Στο Νάιτσμπριτζ για παράδειγμα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα από την έξοδο των Ρώσων ολιγαρχών που κάποτε βρίσκονταν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ορισμένοι πωλητές αρχοντικών κατέφυγαν σε εκπτώσεις της τάξης του 30% για να προσελκύσουν αγοραστές που ανησυχούσαν για τα υψηλότερα επιτόκια και το ενδεχόμενο αυστηρότερων φόρων στον πλούτο.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο