Μια διαφορετική «γραμμή» για το ζήτημα των δασμών προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει τους προγραμματισμένους δασμούς κατά των ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής ώστε να γίνουν αποδεκτές οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη.

ΕΕ: Στη σκιά της διχασμένης ψηφοφορίας η επιβολή δασμών στα κινεζικά EV

«Αντί για τιμωρητικούς δασμούς, αυτό θα πρέπει να αφορά την αμοιβαία πίστωση των επενδύσεων. Όσοι επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες θα πρέπει να επωφελούνται όταν πρόκειται για δασμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Ολιβερ Μπλούμ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η Γερμανία αντιδρά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, ακόμη και αφού η μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ, η Γερμανία και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες τους απέρριψαν, εκθέτοντας ένα ρήγμα στη μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο εδώ και μια δεκαετία.

Οι προτεινόμενοι δασμοί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, ύψους έως και 45%, θα κοστίσουν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια για να φέρουν τα αυτοκίνητα στο μπλοκ και πρόκειται να επιβληθούν από τον επόμενο μήνα για πέντε χρόνια.

Η Επιτροπή, η οποία εποπτεύει την εμπορική πολιτική του μπλοκ, δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει αυτό που θεωρεί αθέμιτες κινεζικές επιδοτήσεις μετά από μια έρευνα κατά των επιδοτήσεων που διήρκεσε ένα χρόνο, αλλά δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Πεκίνο, σημειώνει το Reuters.

Ο Ολιβερ Μπλούμ της VW δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι υπάρχει κίνδυνος οι ανταποδοτικοί δασμοί της Κίνας να πλήξουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή