Αίτηση για ομοσπονδιακό δάνειο έχει υποβάλει η Rivian Automotive προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατασκευή του εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη Τζόρτζια, όπως επιβεβαιώνει και η υποβολή σχετικής αίτησης από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ενώ η Rivian έχει υποβάλει αίτηση για δάνειο, το υπουργείο δεν έχει λάβει οριστική απόφαση και η αποκάλυψη του Reuters δεν συνοδεύτηκε από το αιτούμενο ποσό ή τους όρους του δανείου.

Rivian: Επιδοτείται και επεκτείνεται – Τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας και ο νέος CEO

Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη μερική της λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2027, με το πρώτο μπλοκ παραγωγικής ικανότητας να φτάνει σε πλήρη λειτουργία το 2028, αναφέρεται στην κατάθεση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV είχε αναστείλει την κατασκευή του σχεδιαζόμενου εργοστασίου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Τζόρτζια για να δώσει προτεραιότητα στην επιτάχυνση της παραγωγής οχημάτων με τη μεσαία πλατφόρμα R2 και στη διατήρηση μετρητών.

Rivian: Και στο Ιλινόις και στη Τζόρτζια

Με στόχο την εξοικονόμηση 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την επιτάχυνση της παραγωγής, η Rivian μετέφερε την κατασκευή του μεσαίου SUV R2 – που θα ανταγωνιστεί το Model Y της Tesla – στο εργοστάσιό της στο Ιλινόις, με την παραγωγή να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026.

Η Rivian είχε λάβει 827 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πακέτο κινήτρων από την Πολιτεία του Ιλινόις για να επεκτείνει τις δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις της στο Normal, όπου κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά φορτηγάκια παράδοσης για την Amazon.com.

Το 2022, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων είχε εξασφαλίσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρατικά και τοπικά κίνητρα για τις εγκαταστάσεις της Τζόρτζια.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η εταιρεία EV που υποστηρίζεται από την Amazon, μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της για την παραγωγή και έχασε τις προσδοκίες για τις παραδόσεις του τρίτου τριμήνου λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και επιβράδυνσης της ζήτησης EV.

Στο τέλος Ιουνίου, η Rivian διέθετε μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα ύψους 5,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μακροπρόθεσμο χρέος ύψους 5,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούνιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δήλωσε ότι θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Rivian στο πλαίσιο μιας νέας κοινοπραξίας για την κοινή χρήση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή