Τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος, τα οποία κατέχουν οι περισσότεροι οικιακοί καταναλωτές διαμορφώνονται από 0,14 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τον Οκτώβριο από τους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, δείχνουν πια να ακολουθούν πτωτική τάση, ωστόσο οι αβεβαιότητες σε γεωπολιτικό επίπεδο επηρεάζουν την ενέργεια χωρίς να αποκλείεται νέα μεταβλητότητα στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος, είτε αυτά είναι πράσινα ή κίτρινα.

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Στάμτσης: Με διασυνδέσεις και μπλε τιμολόγια δεν θα ασχολούμασταν με τις τιμές του ρεύματος

Με τα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος οι οικιακοί καταναλωτές κλειδώνουν για διάστημα 6 ή 12 μηνών τις χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Τα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος

Μία λύση που ενδείκνυται στην αγορά για αμετάβλητες χρεώσεις στους λογαριασμούς είναι τα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος.

Οι οικιακοί καταναλωτές επιλέγοντας τα, κλειδώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος για διάστημα έξι ακόμη και 12 μηνών αποφεύγοντας πιθανές διακυμάνσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Είθισται οι πάροχοι να διαμορφώνουν τις χρεώσεις στα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από τα πράσινα ή ειδικά τιμολόγια ρεύματος και πολύ υψηλότερα από τα κυμαινόμενα κίτρινα τιμολόγια ρεύματος.

Όπως προκύπτει από την ειδική ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ αυτήν την περίοδο υπάρχουν 3 ευκαιρίες για μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος με εξοικονόμηση έως και 40%

Οι «2+1» ευκαιρίες

Όπως προκύπτει από την ειδική ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ευκαιρίες για σταθερά τιμολόγια ρεύματος τα οποία φέρνουν εξοικονόμηση έως και 40% στους λογαριασμούς ρεύματος.

Το προαναφερόμενο όφελος προκύπτει αν συγκριθούν οι χρεώσεις των συγκεκριμένων μπλε τιμολογίων με τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος των παρόχων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα μπλε ή σταθερά ρεύματος των εταιρειών ΗΡΩΝ, Protergia και ΖΕΝΙΘ με χρεώσεις κάτω από τα 0,10 ευρώ κιλοβατώρα, όταν τα πράσινα ή ειδικά τιμολόγια ρεύματος κινούνται σε εύρος από 0,14 έως και 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να τονιστεί πώς αυτήν την περίοδο για τους περισσότερους παρόχους τα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος δεν είναι πια εμπορικά διαθέσιμα.

Ο ΗΡΩΝ

Η εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ διαθέτει το Blue Generous Home.

Το πρόγραμμα ανήκει στα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος με αμετάβλητη τη χρέωση για έξι μήνες. Είναι στα 0,0936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, χρέωση η οποία διαμορφώνεται σε αυτό το ύψος εφόσον ο καταναλωτής πληρώνει εμπρόθεσμα τον μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος.

Η χρέωση παγίου είναι στα 9,50 ευρώ τον μήνα.

Η Protergia

Η εταιρεία ενέργειας Protergia προτείνει το «Οικιακό – Οικιακό Ν Value Safe».

Το συγκεκριμένο προϊόν ανήκει επίσης στα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος με χρέωση η οποία δεν αλλάζει για έξι μήνες. Ο πάροχος την έχει καθορίσει στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η χρέωση αυτή διατηρείται και χωρίς εμπρόθεσμη πληρωμή.

Το πάγιο διαμορφώνεται στα 9,90 ευρώ τον μήνα.

Η ΖΕΝΙΘ

Η εταιρεία ενέργεια ΖΕΝΙΘ διαθέτει το Power Home Direct Plus.

Πρόκειται για πρόγραμμα που ανήκει και αυτό στα μπλε ή σταθερά τιμολόγια ρεύματος.

Η χρέωση είναι στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα και παραμένει αμετάβλητη για 12 μήνες.

Το συγκεκριμένο ύψος χρέωσης εξασφαλίζεται με εμπρόθεσμη πληρωμή, ενώ το πάγιο διαμορφώνεται στα 9,90 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια