Σε συνομιλίες με την Ιαπωνία για την προμήθεια της χώρας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) βρίσκεται η ιταλική Eni , δήλωσε ο Κριστιαν Σινιορετο διευθυντής της Eni για το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου και LNG, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου την Κυριακή.

Bulgargaz: Η TotalEnergies κέρδισε τον διαγωνισμό για την προμήθεια LNG

«Ήδη συναλλάσσομαστε με Ιάπωνες αγοραστές σε βραχυπρόθεσμη βάση και θα θέλαμε να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία και σε μακροπρόθεσμη βάση», δήλωσε ο Κρ. Σινιορετο , προσθέτοντας ότι η Eni σχεδιάζει να φέρει περισσότερες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου στην αγορά, μεταξύ άλλων από την Ινδονησία, και θέλει επίσης τα ιαπωνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να υποστηρίξουν ορισμένα έργα.

Η Eni σχεδιάζει να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της σε 18 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως μέχρι το 2027 και θα ήταν έτοιμη να δεσμεύσει μέρος αυτού στην Ιαπωνία, εάν υπάρχει η ευκαιρία, πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Eni , δήλωσε ακόμα ότι είναι νωρίς για να πει για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένου του αν η Eni θα επιμείνει σε ρήτρες προορισμού, οι οποίες είναι υποχρεώσεις στα συμβόλαια για τον αγοραστή να μην μεταπωλεί το αέριο σε τρίτους.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση μεταξύ των Ιαπώνων αγοραστών για συμφωνίες με μικρότερη διάρκεια και χωρίς ρήτρες προορισμού, καθώς αυτό επιτρέπει στους αγοραστές στην Ιαπωνία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, να παραμένουν ευέλικτοι και επίσης να μεταπωλούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο, σημειώνει το Reuters.

Ο τομέας Exploration & Production της ιταλικής Eni δραστηριοποιείται στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην ανάπτυξη και παραγωγή κοιτασμάτων, καθώς και σε δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου σε περισσότερες από 40 χώρες, όπως η Ιταλία, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αγκόλα, το Κονγκό, η Νιγηρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Καζακστάν, η Αλγερία, η Αυστραλία, η Βενεζουέλα, το Ιράκ, η Γκάνα και η Μοζαμβίκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα