Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση του κόμματος της Λέγκα, στην βόρεια Ιταλία, ο πρωθυπουργός στην Ουγγαρία, Βίκτορ Όρμπαν αναφέρθηκε, ανεβάζοντας για μια ακόμη φορά τους τόνους, στην διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη, από την Βουδαπέστη θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες και θα τους αφήσουμε μπροστά στα διάφορα γραφεία», δήλωσε ο Όρμπαν. «Στην Ουγγαρία ο αριθμός μεταναστών είναι μηδενικός, δεν αφήνουμε την χώρα μας στα χέρια άλλων. Όποιος θέλει να μπει στην χωρα μας πρέπει να περιμένει την σχετική άδεια, έξω από τα σύνορά μας», πρόσθεσε, χειροκροτούμενος από οπαδούς της Λέγκα.

Στον «πάγο» ο Βίκτορ Όρμπαν στην ΕΕ

Ενώ εμφανίστηκε και κατηγορηματικά αντίθετος και ως προς την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς τόνισε ότι «στην Ουγγαρία η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας και αυτό δεν θα αλλάξει, παρά την αντίθετη στάση της διεθνούς αριστεράς».

Ουγγαρία: Κόντρα ΕΕ – Όρμπαν

Προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είχε επαναλάβει ότι αν η ΕΕ επιδιώξει να «τιμωρήσει» την κυβέρνησή του, θα στείλει τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της ΕΕ.

«Εάν οι Βρυξέλλες επιμένουν να τιμωρήσουν την Ουγγαρία για το μεταναστευτικό, θα φέρουμε τους μετανάστες που χτυπούν τις πύλες μας κατευθείαν στην κεντρική πλατεία (σ.σ. Grand Place είπε) των Βρυξελλών», δήλωσε ο Όρμπαν στο ουγγρικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα. Τον Ιούνιο, το Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ) διέταξε την Ουγγαρία να καταβάλει 200 εκατομμύρια ευρώ (216 εκατομμύρια δολάρια) για «σοβαρή παραβίαση» των κανόνων του μπλοκ για το άσυλο.

Η Ουγγαρία ασκεί σκροδεξιά πολιτική, με εκτεταμένη διαφθορά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Μάλιστα έχει οπλοποιήσει το δικαίωμα του βέτο ως διαπραγματευτικό χαρτί, προκαλώντας την οργή των Βρυξελλών.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι διέταξε επίσης την Ουγγαρία να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης για «μη συμμόρφωση» με τις εντολές του. «Η εν λόγω παράλειψη, η οποία συνίσταται στην εσκεμμένη αποφυγή της εφαρμογής μιας κοινής πολιτικής της ΕΕ στο σύνολό της, συνιστά πρωτοφανή και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του δικαίου της ΕΕ», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα