Στη μείωση του κόστους διέλευσης στην Νέα Αττική Οδό για τα ΙΧ, στα 2,5 ευρώ αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μετά την εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης.

Να λοιπόν που η #Αττική_Οδός «άλλαξε χέρια», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι 3,7 δισ. ευρώ «πέρασαν στα δημόσια ταμεία για να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος κατά 1,5% περίπου του ΑΕΠ».

Και συνεχίζει στην ανάρτησή της: Λίγο νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, η απόδειξη των διοδίων που πήρα, έγραφε «Αττική Οδός Α.Ε.». Τώρα πλέον, ξημερώνοντας η 6η Οκτωβρίου, γράφει «Νέα Αττική Οδός Α.Ε.» και το ΑΦΜ της εταιρίας έχει αλλάξει. Όσο για τα διόδια: 2,50 € πλέον».
Στα 2,5 ευρώ μειώθηκε το κόστος διέλευσης στην Νέα Αττική Οδό για τα ΙΧ, όπως τονίζει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ύστερα από την εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης.

«Αν με ρωτούσαν πριν από περισσότερο από έναν μήνα, νωρίτερα από τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν και υπεγράφη η νέα Σύμβαση Παραχώρησης, θα έλεγα ότι το εγχείρημα της άμεσης μετάβασης από τον προηγούμενο στον νέο παραχωρησιούχο ήταν σχεδόν αδύνατον. Και όμως πέτυχε. Όπως ανέφερα κατά την κύρωση της Σύμβασης την Βουλή, τη διακύβευση είχε θέσει, ήδη από τον Αύγουστο, ο Kostis Hatzidakis : Η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους έπρεπε να γίνει φέτος, δεν μπορούσε να παραταθεί, ακόμη κι αν ήταν εφικτές οι ενδιάμεσες λύσεις που μελετήθηκαν, η αλλαγή έπρεπε να γίνει μέσα στην χρονιά», αναφέρει.

Λύνοντας τον γρίφο

Ο κ. Ταχιάος υπογραμμίζει επίσης, ότι τον συντονισμό της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα έλυνε τους γρίφους της μετάβασης με την πολύτιμη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, του ΤΑΙΠΕΔ, πολλών άλλων συναρμοδίων αρχών και ενός πολυμελούς επιτελείου συνεργατών και με συνομιλητές από την άλλη πλευρά τις εμπλεκόμενες εταιρίες, ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μία νέα εικοσιπενταετία ενός σωτήριου για την Αθήνα έργου, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και εγγυήσεις παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ξεκινά. Την ίδια ώρα, μία δραστική μείωση του δημοσίου χρέους καταγράφεται ως ένα άλμα προς τα εμπρός για την ελληνική οικονομία. Ένα double score επιτυχιών για την διακυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis» καταλήγει η ανάρτηση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα