Θετικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας και σήμερα, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να οδηγεί την άνοδο, την ώρα που οι επενδυτές στην περιοχή αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών από όλη την περιοχή.

Ο Nikkei

Με κέρδη άνω του 2% έκλεισε ο Nikkei, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους των χρηματοοικονομικών και της κατανάλωσης, με τις Mizuho Financial Group και Mitsubishi UFJ Financial Group να είναι μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν.

Επίσης, οι μετοχές της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo ανέβηκαν σχεδόν 5%, αφού το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία και σε άλλους ιαπωνικούς ομίλους παιχνιδιών.

Κεντρικές τράπεζες και επιτόκια

Στο μεταξύ, τρεις κεντρικές τράπεζες πρόκειται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Κορέας, η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια τους, ενώ η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας εκτιμάται ότι θα τα διατηρήσει σταθερά.

Στις άλλες αγορές

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και σημείωσε άνοδο 1,45%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,6%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,68% και έκλεισε στις 8.205,4 μονάδες, με τον κλάδο των παραγωγών λιθίου να σημειώνει ράλι μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Rio Tinto για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής λιθίου Arcadium.

Η Liontown Resources σημείωσε άνοδο 18,92%, η Mineral Resources πρόσθεσε 4,61%, ενώ η Pilbara Minerals και η IGO έκλεισαν περίπου 1,64% και 2,65% υψηλότερα, αντίστοιχα. Οι μετοχές της Arcadium Lithium που είναι εισηγμένες στην Αυστραλία αυξήθηκαν περισσότερο από 45%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε κατά 1,06%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας και θα επιστρέψουν στις συναλλαγές την Τρίτη. Ο HSI πέρασε για λίγο το όριο των 23.000 μονάδων σήμερα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές