
Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς προβληματίστηκαν με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη Γερμανία, την ώρα που παρατηρούνται εκροές κεφαλαίων προς αγορές της Ασίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,17%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 8.300 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,14% στις 19.094 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκεισε υψηλότερα κατά 0,46% στις 7.576 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η Ubisoft Entertainment σημείωσε άλμα άνω του 37%, αφού ανακοίνωσε ότι γνώριζε τις αναφορές ότι η Tencent Holdings και η οικογένεια Guillemot συζητούν μια πιθανή συμφωνία εξαγοράς.
Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις σε ΗΠΑ και ευρωζώνη
Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «εξετάζει τακτικά όλες τις στρατηγικές επιλογές της προς το συμφέρον των μετόχων της και θα ενημερώσει την αγορά εάν και όταν χρειάζεται» για τυχόν πιθανές συμφωνίες.
Επίσης, ανοδικά κατά 2,2% κινήθηκαν οι μετοχές της Commerzbank, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011. Νωρίτερα σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλος Bettina Orlopp, η οποία πήρε πρόσφατα τη σκυτάλη από τον Manfred Knof, είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης στη Handelsblatt ότι μια πιθανή εξαγορά από την UniCredit θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολη». Πιστεύει ότι υπό τέτοιες συνθήκες, η πιστοληπτική ικανότητα της Commerzbank θα «επιδεινωθεί σημαντικά», ενώ οι πελάτες πιθανότατα θα εγκατέλειπαν την τράπεζα.
Τα μακροοικονομικά
Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 4,7% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, ήτοι το υψηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τον δείκτη της Halifax. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο. Η μέση τιμή κατοικίας ήταν 293.399 στερλίνες, η υψηλότερη από τον Ιούνιο του 2022.
Την ίδια ώρα, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 5,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Destatis.
Οι παραγγελίες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι παραγγελίες εσωτερικού σημείωσαν βουτιά 10,9%. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν κατά 10,5%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 2,2% μηνιαίως.
Έτσι, το επιχειρηματικό κλίμα στον γερμανικό τομέα λιανικής επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του Ifo. Οι έμποροι λιανικής αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως ελαφρώς χειρότερη από τον προηγούμενο μήνα και είναι πιο απαισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, όπως έδειξε η έρευνα.
«Οι καταναλωτές είναι ανήσυχοι σχετικά με το περιβάλλον της οικονομικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναμένεται περαιτέρω δυναμική στις ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες για το υπόλοιπο του 2024», δήλωσε ο ειδικός του Ifo, Patrick Hoeppner.


Latest News

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ. για τον χρυσό
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση