Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς προβληματίστηκαν με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη Γερμανία, την ώρα που παρατηρούνται εκροές κεφαλαίων προς αγορές της Ασίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,17%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 8.300 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,14% στις 19.094 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκεισε υψηλότερα κατά 0,46% στις 7.576 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ubisoft Entertainment σημείωσε άλμα άνω του 37%, αφού ανακοίνωσε ότι γνώριζε τις αναφορές ότι η Tencent Holdings και η οικογένεια Guillemot συζητούν μια πιθανή συμφωνία εξαγοράς.

Ομόλογα: Νέα άνοδος στις αποδόσεις σε ΗΠΑ και ευρωζώνη

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «εξετάζει τακτικά όλες τις στρατηγικές επιλογές της προς το συμφέρον των μετόχων της και θα ενημερώσει την αγορά εάν και όταν χρειάζεται» για τυχόν πιθανές συμφωνίες.

Επίσης, ανοδικά κατά 2,2% κινήθηκαν οι μετοχές της Commerzbank, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011. Νωρίτερα σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλος Bettina Orlopp, η οποία πήρε πρόσφατα τη σκυτάλη από τον Manfred Knof, είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης στη Handelsblatt ότι μια πιθανή εξαγορά από την UniCredit θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολη». Πιστεύει ότι υπό τέτοιες συνθήκες, η πιστοληπτική ικανότητα της Commerzbank θα «επιδεινωθεί σημαντικά», ενώ οι πελάτες πιθανότατα θα εγκατέλειπαν την τράπεζα.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 4,7% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, ήτοι το υψηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τον δείκτη της Halifax. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο. Η μέση τιμή κατοικίας ήταν 293.399 στερλίνες, η υψηλότερη από τον Ιούνιο του 2022.

Την ίδια ώρα, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 5,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Destatis.

Οι παραγγελίες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι παραγγελίες εσωτερικού σημείωσαν βουτιά 10,9%. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν κατά 10,5%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 2,2% μηνιαίως.

Έτσι, το επιχειρηματικό κλίμα στον γερμανικό τομέα λιανικής επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του Ifo. Οι έμποροι λιανικής αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως ελαφρώς χειρότερη από τον προηγούμενο μήνα και είναι πιο απαισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, όπως έδειξε η έρευνα.

«Οι καταναλωτές είναι ανήσυχοι σχετικά με το περιβάλλον της οικονομικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναμένεται περαιτέρω δυναμική στις ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες για το υπόλοιπο του 2024», δήλωσε ο ειδικός του Ifo, Patrick Hoeppner.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Λαζαράκου: Εξελέγη αντιπρόεδρος του MPSR
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντιπρόεδρος του MPSR εξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ Βασιλική Λαζαράκου εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας