
Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αφού κατάφερε να περάσει θετικά, έστω και στο νήμα, την περασμένη εβδομάδα, πλέον στρέφει την προσοχή της στην αγορά του πετρελαίου και την επίδραση των γεωπολιτικών εντάσεων στις τιμές της ενέργειας.
Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια στοιχηματίζουν οι αγορές πως θα φτάσει η τιμή
Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,35% στις 42.204 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,28% στις 5.734 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 18.067 μονάδες.
Την αγορά έχει προβληματίσει η μικρή, αλλά κρίσιμη, άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων
Την αγορά έχει προβληματίσει η μικρή, αλλά κρίσιμη, άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται στο 4,008%. Σήμερα είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που η απόδοση ξεπέρασε το 4%.
Wall Street: Το πετρέλαιο επιβαρύνει το κλίμα
Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου επιβαρύνουν επίσης το κλίμα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν. Πλέον το αργό βρίσκεται στα 76 δολάρια το βαρέλι, προκαλώντας κάποια νευρικότητα για το ενεργειακό κόστος στην αμερικανική οικονομία.
Υποστηρικτικά από την άλλη λειτουργεί η νέα εκτίμηση της Goldman Sachs, η οποία μείωσε τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 15%. Επίσης, σε άλλη ανάλυσή της, η Goldman Sachs αύξησε το στόχο του δείκτη S&P 500 για τους επόμενους δώδεκα μήνες στις 6.300 μονάδες, από 6.000 μονάδες προηγουμένως, και αύξησε τον τρέχοντα στόχο στο τέλος του έτους στις 6.000 μονάδες από 5.600 μονάδες.
Σε αυτό το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον, ο επικεφαλής επενδύσεων της Truist Wealth, Keith Lerner, υπενθύμισε δύο παλιά ρητά της Wall Street: «μην πολεμάς την τάση και μην πολεμάς την Federal Reserve. … Αυτά παραμένουν μεταξύ δύο βασικών πυλώνων για τη σημερινή αγορά μετοχών», δήλωσε.
Ωστόσο, ο Lerner προειδοποίησε ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η πιθανότητα για τη λεγόμενη «έκπληξη του Οκτώβρη» θα μπορούσαν να διατηρήσουν την αστάθεια της αγοράς αυξημένη τις επόμενες εβδομάδες.
Σε αυτήν την αστάθεια μπορεί να συμβάλουν και τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από αυτήν την εβδομάδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα από την Delta Air Lines και JPMorgan, αντίστοιχα.


Latest News

Wall Street: Έκλεισε πάνω από 200 μονάδες υψηλότερα ο Dow – Ανοδικά και οι S&P 500 και Nasdaq
O υπουργός Οικονομικών Scott Bessent δήλωσε ότι οι δασμοί της Τετάρτης θα χρησιμεύσουν ως «ανώτατο όριο» - Σε αναμονή η Wall Street

Παίρνει τη σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης η Wall Street
Οι πιέσεις στη Wall Street έχουν ενταθεί καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις Τραμπ για μια σειρά «αμοιβαίων δασμών» για «όλες τις χώρες»

Οι 12 μετοχές που δεν «φοβήθηκαν» τους δασμούς Τραμπ
Ποιες μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε πτωτικές λόγω δασμών συνεδριάσεις της Wall Street

Ανοδικό γύρισμα για S&P 500 - Αναμένει την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ η Wall Street
Η Wall Street παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δασμολογικών πολιτικών της νέας κυβέρνησης

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Στο «κόκκινο» οι παγκόσμιες αγορές - Οι δασμοί του Τραμπ «έπνιξαν» το ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας
Από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία, οι αγορές κινήθηκαν αρνητικά στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων - Μεγάλοι χαμένοι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ήπια πτωτικά η Wall Street, προσπαθεί να συντηρήσει τα κέρδη της εβδομάδας
Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ρίχνει και πάλι τις προσδοκίες για τα περιθώρια χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve