Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αφού κατάφερε να περάσει θετικά, έστω και στο νήμα, την περασμένη εβδομάδα, πλέον στρέφει την προσοχή της στην αγορά του πετρελαίου και την επίδραση των γεωπολιτικών εντάσεων στις τιμές της ενέργειας.

Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια στοιχηματίζουν οι αγορές πως θα φτάσει η τιμή

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,35% στις 42.204 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,28% στις 5.734 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 18.067 μονάδες.

Την αγορά έχει προβληματίσει η μικρή, αλλά κρίσιμη, άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Την αγορά έχει προβληματίσει η μικρή, αλλά κρίσιμη, άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται στο 4,008%. Σήμερα είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που η απόδοση ξεπέρασε το 4%.

Wall Street: Το πετρέλαιο επιβαρύνει το κλίμα

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου επιβαρύνουν επίσης το κλίμα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν. Πλέον το αργό βρίσκεται στα 76 δολάρια το βαρέλι, προκαλώντας κάποια νευρικότητα για το ενεργειακό κόστος στην αμερικανική οικονομία.

Υποστηρικτικά από την άλλη λειτουργεί η νέα εκτίμηση της Goldman Sachs, η οποία μείωσε τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 15%. Επίσης, σε άλλη ανάλυσή της, η Goldman Sachs αύξησε το στόχο του δείκτη S&P 500 για τους επόμενους δώδεκα μήνες στις 6.300 μονάδες, από 6.000 μονάδες προηγουμένως, και αύξησε τον τρέχοντα στόχο στο τέλος του έτους στις 6.000 μονάδες από 5.600 μονάδες.

Σε αυτό το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον, ο επικεφαλής επενδύσεων της Truist Wealth, Keith Lerner, υπενθύμισε δύο παλιά ρητά της Wall Street: «μην πολεμάς την τάση και μην πολεμάς την Federal Reserve. … Αυτά παραμένουν μεταξύ δύο βασικών πυλώνων για τη σημερινή αγορά μετοχών», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Lerner προειδοποίησε ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η πιθανότητα για τη λεγόμενη «έκπληξη του Οκτώβρη» θα μπορούσαν να διατηρήσουν την αστάθεια της αγοράς αυξημένη τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αυτήν την αστάθεια μπορεί να συμβάλουν και τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από αυτήν την εβδομάδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα από την Delta Air Lines και JPMorgan, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση