Έντονη νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει στα γνώριμα εδάφη του, μετά από τις μεγάλες αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,02% στις 1.437,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.484,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,05% στις 1.227,33 μονάδες.

Σταθεροποίηση μετά τα «κενά αέρος»

Η αγορά παραμένει στο εύρος των 1.400 – 1.450 μονάδων, στο οποίο παλινδρομεί το τελευταίο διάστημα, αν και κατάφερε να δώσει έστω μια μικρή αντίδραση όταν απειλήθηκαν οι 1.420 μονάδες. Ωστόσο, αποφεύγει τόσο να κάνει την υπέρβαση των 1.470 μονάδων, όσο και να αφήσει την προσφορά να εκκρεμεί στα χαμηλότερα επίπεδα.

Κατά τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, το πολύ σημαντικό νέο είναι ότι η προσφορά της Εθνικής καλύφθηκε με άνεση ασχέτως το χαμηλότερο της αρχικής εκτίμησης. Όλα δείχνουν ότι έχουμε σταθερά αγοραστές, κυρίως funds που επενδύουν μακροπρόθεσμα χωρίς να τους νοιάζουν οι αυξομειώσεις, ενώ από την άλλη φαίνεται ότι οι πιέσεις προέρχονται από κεφάλαια που αρέσκονται σε πιο γρήγορες επενδύσεις και πιθανότητα έχουν αποφασίσει να μειώσουν θέσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Κατά τον ίδιο, η αγορά ασχέτου της συσσώρευσης του τελευταίου 7μήνου φαίνεται να αντέχει τις επισκέψεις στην ζώνη του κινητού μέσου των 200 ημερών, ενώ τα αποτελέσματα του 6μήνουν συνέχισαν να καταγράφουν νέα ρεκόρ κερδοφορίας με τον τραπεζικό να είναι πάνω από το 50% αυτών και για αυτό και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Η αγορά μέσα στην ζώνη των 1.400 – 1.500 μονάδων, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο τεχνικό σταυροδρόμι που χρειάζεται χρόνο για να δώσει λύση, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 1,41%, με τις Τιτάν, Cenergy, Motor Oil, Alpha Bank, Autohellas, Aegean, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΑΑ, Coca Cola, Μυτιληναίος, Σαράντης, Λάμδα, Πειραιώς και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι οι Εθνική, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών