Μικρό προβάδισμα διατηρούν οι πωλητές σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ειδικά στους τίτλους που υπεραπέδωσαν κατά κάποιον τρόπο στην αντίδραση της Παρασκευής, περιμένοντας τον επόμενο καταλύτη που θα δώσει την κατεύθυνση του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,32% στις 1.433,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.473,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,36% στις 1.223,46 μονάδες.

Πισωγυρίζουν οι μακροπρόθεσμοι

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους έχει αρχίσει με την αγορά να συνεχίζει να στερείται ρυθμού που θα την βγάλει και πάλι σε μια πιο σαφή κατεύθυνση. Το εύρος μεταξύ 1.400 – 1.450 μονάδων δείχνει να είναι το σκαλοπάτι που δύσκολα θα ανέβει η αγορά για να ξαναβρεί τα υψηλά του έτους, εάν θέλει να συντηρήσει τα σενάρια για τον μεσοπρόθεσμο στόχο των 1580-1600 μονάδων.

Κατά την Fast Finance, το volatility συνεχίζεται με την κάθε εβδομάδα να φοβίζει πότε τις αρκούδες πότε τους ταύρους. Την τιμητική τους, τις τελευταίες ημέρες, είχαν οι αρκούδες μιας και με συνοπτικές διαδικασίες ακόμα μία επίσκεψη στις 1.420 μονάδες πήρε σάρκα και οστά. Οι 1.470 μονάδες συνεχίζουν να είναι κύρια αντίσταση που κράτησε και την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μία κατοχύρωση των 1.413 μονάδων μπορεί να δοκιμάσει και να απειλήσει τις 1.390 μονάδες.

Στον FTSE 25, η διάσπαση των 3.530 μονάδων έδωσε και πάλι πτωτική κίνηση που σταμάτησε στην ζώνη των 3.230 μονάδων. Οι 3.510 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τα υψηλά.

Ο τραπεζικός, που ουσιαστικά είναι και ο μεγάλος οδηγός τόσο σε τιμές όσο και σε όγκους, δοκίμασε και πάλι το επίπεδο των 1.205 μονάδων που έδωσε και πάλι την πολυπόθητη αντίδραση. Οι 1.256 μονάδες είναι κοντινή σημαντική αντίσταση που μόνο κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει και πάλι στην κύρια των 1.287 μονάδων. Μόνο όμως με κατοχύρωση των 1.290 μονάδων μπορεί να δούμε περαιτέρω επιθετική τάση στον κλάδο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Cenergy, Βιοχάλκο και Λάμδα σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Alpha Bank, Aegean, Motor Oil, Εθνική, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, στηρίγματα παίρνει η αγορά από τα κέρδη της Coca Cola, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΔΑΑ, Metlen, Eurobank, Autohellas και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Λαζαράκου: Εξελέγη αντιπρόεδρος του MPSR
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντιπρόεδρος του MPSR εξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ Βασιλική Λαζαράκου εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας