Επιστροφή στην εσωστρέφεια σήμερα για το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «έκλεισε» την παρένθεση της αντίδρασης της Παρασκευής με τη σημερινή του εικόνα, καθώς οι πιέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό δεν άφησαν περιθώρια στους λιγοστούς αγοραστές να κάνουν τη διαφορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 1.429,73 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.428,39 μονάδων (-0,66%) και 1.440,75 μονάδων (+0,20%). Ο τζίρος ανήλθε στα 191,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,9 εκατ. τεμάχια αξίας 13,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,55% στις 3.465,12 μονάδες, ενώ στο -0,33% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.298,98 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 1.225,27 μονάδες.

Στην Εθνική πάνω από τον μισό του τζίρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με την μετοχή της Εθνικής να παραμένει στο επίκεντρο και να διακινηθεί πάνω από το ήμισυ του τζίρου της αγοράς (118,1 εκατ. ευρώ), το ΧΑ δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντίδραση της Παρασκευής. Επέλεξε για ακόμη μία φορά να μείνει στα γνώριμα ύδατα των 1.400 – 1.450 μονάδων, όπου παλινδρομεί το τελευταίο διάστημα.

Κατά τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, το πολύ σημαντικό νέο είναι ότι η προσφορά της Εθνικής καλύφθηκε με άνεση ασχέτως το χαμηλότερο της αρχικής εκτίμησης. Όλα δείχνουν ότι έχουμε σταθερά αγοραστές, κυρίως funds που επενδύουν μακροπρόθεσμα χωρίς να τους νοιάζουν οι αυξομειώσεις, ενώ από την άλλη φαίνεται ότι οι πιέσεις προέρχονται από κεφάλαια που αρέσκονται σε πιο γρήγορες επενδύσεις και πιθανότητα έχουν αποφασίσει να μειώσουν θέσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Κατά τον ίδιο, το Χρηματιστήριο Αθηνών ασχέτου της συσσώρευσης του τελευταίου 7μήνου φαίνεται να αντέχει τις επισκέψεις στην ζώνη του κινητού μέσου των 200 ημερών, ενώ τα αποτελέσματα του 6μήνουν συνέχισαν να καταγράφουν νέα ρεκόρ κερδοφορίας με τον τραπεζικό να είναι πάνω από το 50% αυτών και για αυτό και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Η αγορά μέσα στην ζώνη των 1.400 – 1.500 μονάδων, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο τεχνικό σταυροδρόμι που χρειάζεται χρόνο για να δώσει λύση, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Κατά την Fast Finance, το volatility συνεχίζεται με την κάθε εβδομάδα να φοβίζει πότε τις αρκούδες πότε τους ταύρους. Την τιμητική τους, τις τελευταίες ημέρες, είχαν οι αρκούδες μιας και με συνοπτικές διαδικασίες ακόμα μία επίσκεψη στις 1.420 μονάδες πήρε σάρκα και οστά. Οι 1.470 μονάδες συνεχίζουν να είναι κύρια αντίσταση που κράτησε και την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μία κατοχύρωση των 1.413 μονάδων μπορεί να δοκιμάσει και να απειλήσει τις 1.390 μονάδες.

Στον FTSE 25, η διάσπαση των 3.530 μονάδων έδωσε και πάλι πτωτική κίνηση που σταμάτησε στην ζώνη των 3.230 μονάδων. Οι 3.510 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τα υψηλά. Ο τραπεζικός, που ουσιαστικά είναι και ο μεγάλος οδηγός τόσο σε τιμές όσο και σε όγκους, δοκίμασε και πάλι το επίπεδο των 1.205 μονάδων που έδωσε και πάλι την πολυπόθητη αντίδραση. Οι 1.256 μονάδες είναι κοντινή σημαντική αντίσταση που μόνο κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει και πάλι στην κύρια των 1.287 μονάδων. Μόνο όμως με κατοχύρωση των 1.290 μονάδων μπορεί να δούμε περαιτέρω επιθετική τάση στον κλάδο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Βιοχάλκο, Σαράντη, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Aegean, Jumbo, Alpha Bank, Cenergy και Ελλάκτωρ.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, Autohellas, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΑΑ, με τις Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με μικρά κέρδη. Το +1,80% της Coca Cola βελτίωσε ελαφρώς την εικόνα της αγοράς

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Λαζαράκου: Εξελέγη αντιπρόεδρος του MPSR
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντιπρόεδρος του MPSR εξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ Βασιλική Λαζαράκου εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας