Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 τα μεσάνυχτα μετά και τη δεύτερη παράταση που έθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η υποβολή των αιτήσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ – δηλώσεις ΟΣΔΕ) έτους 2024, που ξεκίνησε στις 15/7/2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπεβλήθησαν μέσω του GOV.GR, συνολικά 642.356 οριστικές – παραδεκτές αιτήσεις. Από αυτές, οι 20.304 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ απ’ ευθείας από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μέσω της online διαδικασίας, ενώ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) έχουν υποβληθεί 622.052 οριστικές αιτήσεις.

Αγρότες: Καλούνται να πληρώσουν «λάθος» του ΟΠΕΚΕΠΕ, ύψους 63 εκατ. ευρώ

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης των οριστικών αιτήσεων των παραγωγών και διορθώσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024

Η διαδικασία αποσφαλμάτωσης

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης των οριστικών αιτήσεων των παραγωγών και διορθώσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024,  προκειμένου για την διεξαγωγή των απαιτούμενων διασταυρωτικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε βάση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, να πραγματοποιηθεί η προκαταβολή της πληρωμής της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα, έτους 2024.

Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «μέσα από δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις, που έχουν περιληφθεί στο Σχέδιο Δράσης για την εξυγίανσή του και οι οποίες θεμελιώνουν την βιωσιμότητά του και την διαφάνεια και δικαιοσύνη στην καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, αξιοποιώντας το διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται σε επιτήρηση, με γοργά και ασφαλή βήματα διορθώνει σφάλματα του παρελθόντος και με σταθερά βήματα επανέρχεται στην κανονικότητα, ανακτώντας την αξιοπιστία του, βάζοντας στέρεες βάσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή εφαρμογή του Σ.Σ. Κ.Α.Π., αφήνοντας πίσω του το παρελθόν, κάνοντας άλμα προς το μέλλον, πάντα προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΘΕΑΣ: Προτάσεις για την εφαρμογή των μέτρων για τα θερμοκήπια και τη διανομή δημόσιων γαιών
AGRO |

Πώς να εφαρμοστούν τα μέτρα για τα θερμοκήπια και τη διανομή δημόσιων γαιών - Προτάσεις ΕΘΕΑΣ

Προτάσεις για να αξιοποιηθούν καλύτερα και να βοηθήσουν τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τα μέτρα για τα θερμοκήπια και τη διανομή δημόσιων γαιών, κατέθεσε στο ΥπΑΑΤ η ΕΘΕΑΣ