Η ιαπωνική Nissan Motor δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει ένα άγνωστο ποσό στην ChargeScape και θα αναπτύξει τις υπηρεσίες της εταιρείας τεχνολογίας φόρτισης μπαταριών στους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων της σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Μετά τη συναλλαγή, η Nissan θα αποκτήσει μερίδιο 25% στην ChargeScape, αποτελώντας ισότιμο επενδυτή στην κοινοπραξία που σήμερα ανήκει εξίσου στις BMW, Ford  και Honda . Τον περασμένο μήνα, οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανιες  ανακοίνωσαν το λανσάρισμα του ChargeScape, το λογισμικό του οποίου συνδέεται ασύρματα με τα ηλεκτρικά οχήματα και διαχειρίζεται τη ροή της ενέργειας σύμφωνα με τις συνθήκες του δικτύου σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας προσωρινά τη ζήτηση όταν το δίκτυο είναι περιορισμένο μέσω έξυπνης φόρτισης.

Κίνα: Προσφεύγει στον ΠΟΕ για τους δασμούς του Καναδά στα ηλεκτρικά οχήματα και τα μέταλλα

Λογισμικό «φόρτισης»

Η ChargeScape, η οποία παρέχει λογισμικό και τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση της φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων, ανταγωνίζεται σε μια στενή αγορά στην οποία κυριαρχεί η Tesla  και έχει δει νεότερους εισερχόμενους όπως η ChargePoint, η Gridserve και η BP Pulse .

Η ζήτηση για λογισμικό αυτοκινήτων που απευθύνεται σε ηλεκτροκίνητα οχήματα έχει αυξηθεί, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αναπροσαρμόζουν τις σειρές των μοντέλων τους με προηγμένα βοηθήματα οδήγησης και αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο μήνα, η BMW, η Ford και η Honda ανακοίνωσαν το λανσάρισμα του ChargeScape, το λογισμικό του οποίου συνδέεται ασύρματα με τα ηλεκτρικά οχήματα και διαχειρίζεται τη ροή των ηλεκτρονίων σύμφωνα με τις συνθήκες του δικτύου σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας προσωρινά τη ζήτηση όταν το δίκτυο είναι περιορισμένο μέσω έξυπνης φόρτισης (V1G) και στέλνοντας ακόμη και ενέργεια πίσω στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας όταν χρειάζεται (V2G). Παρέχοντας μια ενιαία πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους πελάτες τους, το ChargeScape εξορθολογίζει την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο.

Η πρωτοπορία της Nissan

Η ChargeScape αναμένει περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν σε αυτήν τους επόμενους μήνες.

Όταν συνδέονται στην πλατφόρμα της ChargeScape, οι οδηγοί μπορούν επίσης να λαμβάνουν οικονομικά κίνητρα για την προσωρινή διακοπή της φόρτισης σε περιόδους υψηλής ζήτησης και θα μπορούν τελικά να πωλούν την ενέργεια που αποθηκεύεται στα οχήματά τους πίσω στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κίνηση της Nissan υπογραμμίζει την ευρύτερη στρατηγική της προς την κατεύθυνση της επένδυσης στην τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης που προσφέρει το EV Leaf.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή