Το φυσικό αέριο παραμένει διαχρονικά η βέλτιστη ενεργειακή λύση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής του απόδοσης, αλλά και της υψηλής του αποδοτικότητας σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης ή το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, το φυσικό αέριο συνεχίζει να διατηρεί μια σταθερή θέση στην αγορά ενέργειας, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ αποτελεί και μια βιώσιμη επένδυση ως το μεταβατικό καύσιμο που ανοίγει τον δρόμο στις «πράσινες» μορφές ενέργειας.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, πρωτοπόρος στην παροχή φυσικού αερίου, προσφέρει με συνέπεια και προσήλωση στην ποιότητα ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Εξοικονόμηση για Νοικοκυριά

Για τα νοικοκυριά, η εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο είναι εντυπωσιακή. Συγκεκριμένα, ένα νοικοκυριό που χρησιμοποιεί κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο εξοικονομεί περίπου 46% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για νοικοκυριά που λειτουργούν με αυτόνομο σύστημα θέρμανσης, η εξοικονόμηση αυξάνεται στο 49%, σύμφωνα και με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου θέρμανσης 2023-2024.

Αυτή η μείωση του ενεργειακού κόστους προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθιστώντας το φυσικό αέριο εξαιρετική επιλογή για θέρμανση σπιτιών, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένων ενεργειακών αναγκών.

Εξοικονόμηση για Επιχειρήσεις

Μεγάλα οφέλη απολαμβάνουν, επίσης, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Ενδεικτικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις εστίασης εξοικονομούν έως και 64% σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για αρτοποιεία που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο αντί πετρελαίου κίνησης, η εξοικονόμηση αγγίζει το 42%. Αυτές οι σημαντικές διαφορές στην κατανάλωση ενέργειας αναδεικνύουν το φυσικό αέριο ως μια στρατηγική επιλογή για επιχειρήσεις που επιθυμούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Μακροχρόνια Οφέλη και Επενδύσεις

Η χρήση φυσικού αερίου δεν προσφέρει μόνο άμεσα οικονομικά οφέλη, αλλά και μακροχρόνια εξοικονόμηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, ο γενικός διευθυντής του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρείας, κ. Γιάννης Μητρόπουλος: «Την τελευταία δεκαετία, ένα νοικοκυριό έχει εξοικονομήσει 36% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, και αν το μεταφράσουμε αυτό σε χρήματα έχει κερδίσει 3.500 ευρώ, ενώ σε επίπεδο πολυκατοικίας το κέρδος αυξάνεται στα 18.000 ευρώ. Μια μικρομεσαία επιχείρηση έχει εξοικονομήσει τον περασμένο χειμώνα πάνω από 62% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.»

Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το φυσικό αέριο είναι μια επένδυση με διάρκεια, που προσφέρει οικονομικό όφελος σε βάθος χρόνου.

Το Φυσικό Αέριο ως Επένδυση

Το φυσικό αέριο δεν είναι απλά μια επιλογή για την κάλυψη άμεσων ενεργειακών αναγκών, αλλά μια στρατηγική επένδυση. Προσφέροντας σταθερότητα και αποδοτικότητα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, επιτρέπει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αποκομίσουν διαρκή οφέλη επιλέγοντας παράλληλα μια φιλική προς το περιβάλλον λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος και πιο αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου της χώρας, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των καταναλωτών με βάση το ενεργειακό τους προφίλ.

.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Ηλεκτρικό ρεύμα: Το σχέδιο για μαζική μετακίνηση των καταναλωτών στα σταθερά τιμολόγια – Οι αντιδράσεις της αγοράς
Ενέργεια |

Το σχέδιο για μεταφορά των καταναλωτών στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος – Αντιδράσεις από την αγορά

Σενάρια για αλλαγές στο ηλεκτρικό ρεύμα - Τέλος εποχής για τα «πράσινα» τιμολόγια - Μετακίνηση των καταναλωτών στα «μπλε» με διάταξη εξετάζει η κυβέρνηση