Στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών αναφέρθηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης ως επίτιμη καλεσμένη και κεντρική ομιλήτρια στο επίσημο δείπνο νέας περιόδου.

Η κυρία Μάνη ανέδειξε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι η συνεργασία τους εστιάζει στο μέλλον, με κοινές επιδιώξεις για ένα ανταγωνιστικό και βιώσιμο μέλλον.

Οι επενδύσεις

Αναφέρθηκε στις ισχυρές γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι υποδομές και η τεχνολογία.

Περαιτέρω, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, παρουσιάζουν ανοδική πορεία τόσο ως προς τις ελληνικές εξαγωγές , οι οποίες ήταν προσαυξημένες κατά 6,7% το 2023, όσο και ως προς τις εισαγωγές από τη Γαλλία  που ήταν προσαυξημένες κατά ποσοστό 5,9% το 2023. Ο δε όγκος του συνολικού διμερούς εμπορίου διαμορφώθηκε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: Η ελληνική οικονομία

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα διαγράφει μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης. «Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, γεγονός που αντικατοπτρίζει το συντονισμένο έργο της Κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τρίκαρδος, παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προώθηση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Auer, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας κα Diane Roeser, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς διακρατικούς δεσμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημογραφικό: Η Ελλάδα στις πλέον γερασμένες χώρες Ευρώπης
Οικονομία |

Συναγερμός για το δημογραφικό - Η Ελλάδα στις πλέον γερασμένες χώρες της Ευρώπης

Με τη ζυγαριά γεννήσεων και θανάτων τα επόμενα 25 χρόνια «να είναι αρνητική ό,τι και να κάνουμε» οι ειδικοί που ασχολούνται με το δημογραφικό στρέφουν το βλέμματα τους σε αυτά που έρχονται με τα ερωτήματα που τίθενται να είναι πολλά και οι απαντήσεις σύνθετες.