Βέρτιγκο προκάλεσαν σήμερα οι διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές, με τα τελευταία στοιχεία για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας να ερμηνεύονται διαφορετικά για κάθε μεγάλο χαρτοφυλάκιο.

Ειδικότερα, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας εκτοξεύθηκε στα ύψη πάνω από 10% στο άνοιγμα της συνεδρίασης μετά την επιστροφή του από τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας, αλλά περιόρισε τα κέρδη στο 5,6% στο τέλος της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά έως και λίγο πάνω από 10% ενδοσυνεδριακά, πριν ανακάμψει ελαφρώς και κλείσει στο -7%.

Οι υπόλοιπες αγορές της Ασίας υποχώρησαν ως επί το πλείστον σήμερα. Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,19%, ενώ ο Topix έχασε 1,59%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,48% χαμηλότερα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την Samsung Electronics, η οποία απογοήτευσε με την καθοδήγησή της για το τρίτο τρίμηνο. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,25%, με τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να διολισθαίνει κατά 0,35% και να κλείνει στις 8.176,9 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο σε πραγματικούς όρους, ηπιότερα σε σύγκριση με την πτώση 2,6% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η πτώση είναι ο ταχύτερος ρυθμός από τον Ιανουάριο, όταν υποχώρησε κατά 6,3%. Αυτή η πτώση σημειώθηκε επίσης πριν από τις εαρινές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών για τους Ιάπωνες εργάτες τα τελευταία 33 χρόνια.

Ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο στατιστικών της χώρας, τα οποία έδειξαν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2% σε μέσο όρο 574.334 γιεν (3.877,44 δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές