Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο παρείχαν η υποχώρηση του δολαρίου και ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου από τους επενδυτές λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.650,22 δολάρια η ουγγιά.

Ομόλογα ΗΠΑ: Ξαναγυρίζουν πτωτικά οι αποδόσεις

Οι τιμές του χρυσού, αυξημένες κατά 28% από την αρχή του έτους, βρέθηκαν υπό πίεση καθώς τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ώθησε τις αγορές να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

«Αν και αυτή η εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει αντίθετους ανέμους βραχυπρόθεσμα, η προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τον χρυσό» εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga.

«Επιπλέον, η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επιταχύνει την πτήση προς την ασφάλεια  κρατώντας τους ταύρους στο παιχνίδι».

Στη Μέση Ανατολή, ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ είπε ότι η ομάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στον Λίβανο και για πρώτη φορά παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά σε συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα ως προϋπόθεση για να σταματήσουν οι επιθέσεις της οργάνωσης στο Ισραήλ.

Ο χρυσός στην Κίνα

Στην Κίνα, όπου οι αγορές επέστρεψαν από τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας, η τιμή του χρυσού αναφοράς PM κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις μετά τη Χρυσή Εβδομάδα από το 2017 με πτώση 0,12%, εξηγεί ο Hugo Pascal, trader πολύτιμων μετάλλων στην InProved.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο κινεζικός δείκτης αναφοράς χρυσού σημείωσε αύξηση 0,63% κατά μέσο όρο μετά από αυτή την ετήσια αργία.

«Ενώ ορισμένοι παρατηρητές υποστήριξαν ότι οι Κινέζοι συνέρρεαν στα καταστήματα πολύτιμων μετάλλων κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας, τα στοιχεία παρουσιάζουν μια αντίθετη αφήγηση, αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη αδυναμία», πρόσθεσε.

Η φυσική ζήτηση για χρυσό στην κορυφαία καταναλώτρια Κίνα ήταν υποτονική τους τελευταίους μήνες, με την κεντρική τράπεζα της Κίνας να συγκρατεί την αγορά χρυσού για τα αποθέματά της για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο.

Το ασήμι σημείωσε απώλειες 1,1% στα 31,38 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 972,85 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 1.015 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities