Υποχώρησαν ελαφρώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αντιστρέφοντας την πορεία τους μετά την άνοδο της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου σε υψηλό δύο και πλέον μηνών.

Η απόδοση του δεκαετούς υποχώρησε κατά μια μονάδα βάσης στο 4,02% και του διετούς κατά 3,5 μονάδες βάσης στο 3,969%.

Δολάριο: Υποχωρεί από τα υψηλά επταμήνου

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Το 10ετές εκτινάχθηκε πάνω από το 4% τη Δευτέρα εν μέσω ισχυρότερων αναγνώσεων στην αγορά εργασίας και παρά την έναρξη του κύκλου αποκλιμάκωσης των επιτοκίων από την Fed.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 4,024%, το υψηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Αυγούστου, καταγράφοντας μεγάλη μεταστροφή από το χαμηλό του 2024, περίπου στο 3,58%, που είχε επιτευχθεί πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου
σημείωσε άνοδο σχεδόν 6 μονάδων βάσης στο 3,989%.

Η νομισματική πολιτική στο επίκεντρο

Την Τρίτη, οι επενδυτές προσβλέπουν σε περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, με νέα σχόλια από τη χάραξη πολιτικής Adriana Kugler.

Το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα σχεδόν επτά εβδομάδων την Τρίτη, ενώ οι επενδυτές περίμεναν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που αναμένονται την Τετάρτη. Οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων των ΗΠΑ, ακόμη και όταν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να στηρίζει την ελκυστικότητα του νομίσματος ως ασφαλούς καταφυγίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές