Με ισχυρές βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και με την ανακούφιση της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη σήμερα, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,30% στις 42.080 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,97% στις 5.751 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,45% στις 18.182 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικές στηρίξεις έδωσαν η Nvidia και η Broadcom, με την πρώτη να κερδίζει 3% και τη δεύτερη να κλείνει στο +2%. Η Meta Platforms, η Tesla και η Microsoft κέρδισαν πάνω από 1%, ενώ η Palo Alto Networks ενισχύθηκε κατά 5%.

Επίσης υποστηρικτικά λειτούργησε και το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έχει σταθεροποιηθεί πέριξ του 4%.

Βέβαια, εξακολουθεί να προβληματίζει την αγορά το γεγονός ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett συνεχίζει τη μείωση του ποσοστού της στην Bank of America. Ο όμιλος πούλησε άλλες 9,6 εκατομμύρια μετοχές της τράπεζας τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών έναντι συνολικά 383,0 εκατ. δολαρίων. Το μερίδιο της Berkshire μειώθηκε στο 10,1% μετά το τελευταίο σερί πωλήσεων 15 ημερών.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες από το μέτωπο του ενεργειακού κόστους υποχώρησαν σήμερα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου να χάνουν περίπου 5% σήμερα, στη σκιά των προσπαθειών των ΗΠΑ να αποτρέψουν έναν ακόμη ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η σημερινή εικόνα πίεσε τις μετοχές της ενέργειας, με τον κλαδικό του S&P 500 να υποχωρεί σχεδόν 3%, καθώς η Marathon Petroleum και η Valero Energy υποχώρησαν τουλάχιστον 4% η καθεμία.

«Ο πόλεμος φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μυαλού όλων», δήλωσε ο Robert Pavlik, της Dakota Wealth Management. «Η μεγαλύτερη εικόνα είναι οι εκλογές και υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που περιστρέφονται γύρω από τους φόρους και το πώς αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη που θα μπορούσαν να προκύψουν», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στα 70,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, μειωμένο κατά 10,8% ή 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εξαγωγές τον Αύγουστο ανήλθαν στα 271,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με τον Ιούλιο. Οι εισαγωγές την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν στα 342,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ετήσια βάση, το έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών εκτινάχθηκε κατά 8,9%, ή 47,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από τον Αύγουστο του 2023. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,9% ή 79 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,9% ή 126,1 δολάρια δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ανέφερε ότι ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στις 91,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αυξημένος κατά 0,3 μονάδες από τον Αύγουστο. Αυτός είναι ο 33ος συνεχόμενος μήνας που παραμένει κάτω από τον μέσο όρο 50 ετών του 98.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση