Σταθερά σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει στους ρυθμούς της Εθνικής, η οποία πιέζεται μαζί με τη έτερη δεικτοβαρή Coca Cola, επηρεάζοντας το κλίμα σε όλη την αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,47% στις 1.423,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.440,94 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,80% στις 1.215,41 μονάδες.

Νέα δοκιμασία της στήριξης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, μέσα στον Οκτώβριο δηλαδή, που η αγορά βρίσκεται με την πλάτη στον «τοίχο» των 1.420 μονάδων, δείχνοντας ότι η όποια αντίδραση εξαντλείται μέσα σε λίγες μονάδες. Εντούτοις, όπως όλα δείχνουν αργά ή γρήγορα θα λυθεί η συσσώρευση, με τον γενικό δείκτη να έχει μικρύνει εντός 30 μονάδων πλέον το εύρος της κίνησής του, περιμένοντας το επόμενο trigger που θα δώσει την μεγαλύτερη κίνηση.

Για να μπορέσει να λυθεί η συσσώρευση ανοδικά, απαιτείται η ανακατάληψη της περιοχής των 1.435 μονάδων, ενώ η βασική αντίσταση βρίσκεται στην γνωστή ζώνη των 1.450 μονάδων. Τα περιθώρια ωστόσο δείχνουν να στενεύουν και για την μακροπρόθεσμη τάση καθώς στις 1.394 μονάδες βρίσκεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών ο οποίος δοκιμάστηκε τον Αύγουστο και ενεργοποίησε αγοραστικά αντανακλαστικά.

Βέβαια, από τη μία η απορρόφηση ρευστότητας των τελευταίων μηνών, από την άλλη το δύσκολο διεθνές περιβάλλον έχουν συντηρήσει και στην εγχώρια αγορά τον βαθμό εγρήγορσης σε υψηλά επίπεδα. Οι αγοραστές δείχνουν να παραμένουν εστιασμένοι στις γεωπολιτικές εξελίξεις μέχρις ότου διαπιστωθεί κάποια ουσιώδης αποκλιμάκωση, αναβάλλοντας προς το παρόν την όποια απόφασή τους. Ως εκ τούτου η μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην αγορά βραχυπρόθεσμα, ακολουθώντας την ροή των γεγονότων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 2,44%, με τις Εθνική, Cenergy και Τιτάν να υποχωρούν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, Βιοχάλκο, Metlen, Aegean, Alpha Bank, ΟΤΕ< ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΔΑΑ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο, αλλά δεν μπορούν να κινηθούν αποφασιστικά ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Λαζαράκου: Εξελέγη αντιπρόεδρος του MPSR
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντιπρόεδρος του MPSR εξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ Βασιλική Λαζαράκου εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας