Επιστροφή στη ζώνη των 1.420 μονάδων για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με τις αντοχές των στηρίξεων να δοκιμάζονται εκ νέου τόσο υπό το βάρος των αναπροσαρμογών θέσεων όσο και του αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,47% στις 1.423,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,62% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.443,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,07% στις 1.212,21 μονάδες.

Ανακατεύεται η τράπουλα…

Μετά από οκτώ μήνες διακύμανσης σε ένα εύρος 50-70 μονάδων, η αγορά αναζητά τις θέσεις εκείνες που θα της δώσουν τις ετήσιες αποδόσεις που έχει στοχεύσει. Έχουμε μπει άλλωστε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, και πολλά χαρτοφυλάκια, μεσο-μακροπρόθεσμου κυρίως χαρακτήρα, έχουν μείνει με τις αποδόσεις του Ιανουαρίου, τις οποίες αν και κρατούν ως επί το πλείστον, δεν έχουν καταφέρει να τις βελτιώσουν, μέσα στο περιβάλλον της παλίνδρομης κίνησης εντός στενού εύρους.

Στο μεταξύ, σήμερα είναι η ετήσια Επισκόπηση Ταξινόμησης Αγοράς του FTSE, ο οποίος θα αποφασίσει εάν η Ελλάδα θα τοποθετηθεί σε λίστα παρακολούθησης για πιθανή ανακατάταξη σε Αναπτυγμένη. Αλλά, η απαίτηση του μεγέθους φαίνεται μάλλον δύσκολο να εκπληρωθεί, παρά το γεγονός ότι το ΧΑ δείχνει να πληροί όλα τα άλλα κριτήρια για την πρόσβαση των ξένων, την ευκολία ροών κεφαλαίων και την αποτελεσματικότητα του λειτουργικού πλαισίου.

Και όλα αυτά την ώρα που το κλίμα στις διεθνείς αγορές κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό είναι. Οι ασιατικές αγορές κλυδωνίζονται, οι ευρωπαϊκές δέχονται σημαντικές πιέσεις και οι αμερικανικές περιμένουν το πρώτο σετ των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ 3μηνο, ενώ έχουν μπει και στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Είναι μάλιστα από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις, στοιχείο που εντείνει την επιφυλακτικότητα, εν μέσω μάλιστα ανησυχιών για την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Εθνική, Ελλάκτωρ, Jumbo και Cenergy σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με την τελευταία μάλιστα να αρχίζει σήμερα και τη δημόσια προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου των 200 εκατ. ευρώ. Κοντά στο -1% είναι και οι Alpha Bank, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Metlen, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή, με τις Coca Cola, Λάμδα, ΔΑΑ και Ελληνικά Πετρέλαια να μην έχουν μεταβολή. Ήπια ανοδικά, στον αντίποδα, κινούτναι οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Λαζαράκου: Εξελέγη αντιπρόεδρος του MPSR
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αντιπρόεδρος του MPSR εξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ Βασιλική Λαζαράκου εξελέγη σήμερα στην Αντιπροεδρία του Δικτύου των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση της Μεσογειακής Συνεργασίας