Η Hindenburg Research ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε μια θέση short για τη μετοχή της Roblox, ισχυριζόμενη ότι η πλατφόρμα παιχνιδιών που είναι δημοφιλής σε άτομα νεαρότερων ηλικιών διόγκωσε ορισμένες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών χρηστών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Η μετοχή της Roblox υποχώρησε κατά 9,2% στις πρώτες συναλλαγές, αφού ο short seller δήλωσε ότι η εταιρεία συγχέει τους ημερήσιους ενεργούς χρήστες (DAUs) με τον αριθμό των ανθρώπων που επισκέπτονται την πλατφόρμα της.

Το βελούδινο διαζύγιο της δυναστείας D’Ieteren και ο ρόλος των brands Autoglass και Carglass

Αυτό βασίστηκε στον ορισμό της ότι η μέτρηση δεν αποτελεί μέτρο των «μοναδικών ατόμων που έχουν πρόσβαση στο Roblox», δήλωσε η Hindenburg, προσθέτοντας ότι οι DAUs θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν bots ή εναλλακτικούς λογαριασμούς.

Πρόκειται για τον τελευταίο στόχο της Hindenburg, οι εκθέσεις του οποίου έχουν χτυπήσει μετοχές εταιρειών που ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Καρλ Άικαν και στον Ινδό Γκαουτάμ Αντάνι.

Ο short seller είπε ότι έχει επίσης εντωπίσει πολλαπλές περιπτώσεις bots από διαφορετικές χώρες που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς λογαριασμούς για να «καλλιεργούν» αγαθά σε παιχνίδια στο Roblox.

«Η Roblox λέει ψέματα στους επενδυτές, τις ρυθμιστικές αρχές και τους διαφημιστές σχετικά με τον αριθμό των «ανθρώπων» στην πλατφόρμα της, διογκώνοντας τη βασική μέτρηση κατά 25-42%», δήλωσε η Hindenburg Research. «Δείχνουμε επίσης πώς οι ώρες διάδρασης, μια άλλη βασική μέτρηση, διογκώνονται κατά περίπου 100%+».

Το Roblox βγάζει τα περισσότερα χρήματά του από τις δαπάνες εντός του παιχνιδιού για το εικονικό του νόμισμα, το Robux, το οποίο χρησιμοποιείται για την αγορά αντικειμένων εντός του παιχνιδιού.

Η εταιρεία αύξησε τον Αύγουστο τις ετήσιες προβλέψεις της για τις κρατήσεις, καθώς επωφελείται από τις ισχυρές δαπάνες για τα διάφορα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα και είχε 79,5 εκατομμύρια DAUs, από το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή