Συρρικνώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εμπόριο θα μπορούσε να αποτελέσει μικρή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 10,8% στα 70,4 δισ. δολάρια από αναθεωρημένα 78,9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του Υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το εμπορικό έλλειμμα θα μειωνόταν στα 70,6 δισ. δολάρια από τα 78,8 δισ. δολάρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως τον Ιούλιο.

ΗΠΑ: Διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούλιο

Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου ανέρχονται σήμερα σε ετήσιο ρυθμό 3,2%. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,0% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η ακτινογραφία του εμπορικού ισοζυγίου

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2% τον Αύγουστο σε ρεκόρ 271,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυξάνονται σταδιακά τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν περισσότερα φαρμακευτικά φάρμακα, αεροσκάφη, υπολογιστές και εξοπλισμό δικτύωσης.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν λιγότερο από 1% στα 342,2 δισ. δολάρια, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν λιγότερο πετρέλαιο καθώς η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης έφτασε στο τέλος της. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τόσο εγχώριων όσο και ξένων οχημάτων ήταν επίσης ήπιες λόγω των υψηλών επιτοκίων και της έλλειψης ενδιαφέροντος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης με ρυθμό που αγγίζει σχεδόν το 3%, το τρίτο τρίμηνο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι επίσης πιθανό να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια και αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση για εισαγόμενα αγαθά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή