«Love at first sight» ή «έρωτας με την πρώτη ματιά»… στα ελληνικά. Έτσι περιγράφει μιλώντας στον ΟΤ ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Mailo’s: The Pasta Project,, Νίκος Μουτσουρούφης την γνωριμία με τον Βλάσση Γεωργάτο που κατέληξε σε επιχειρηματική συνεργασία.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο από κοινού έλεγχος της Αίγλης Ζαππείου από FoodCorp και Γρηγόρη

Η συμφωνία αφορά στην αγορά του 20% των μετοχών της Mailos από τη VG Holding (επενδυτικό όχημα του γνωστού επιχειρηματία), έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ ενώ περιλαμβάνει όρο για τον ορισμό δυο μελών στο διοικητικό συμβούλιο από το νέο μέτοχο.

Ωστόσο, μέχρι να υπογραφεί μεσολάβησαν συζητήσεις επί ένα περίπου χρόνο ενώ η προσέγγιση έγινε σε προσωπικό επίπεδο μέσα από τον κοινό επιχειρηματικό κύκλο των δυο πλευρών.

Η συμφωνία αφορά στην αγορά του 20% των μετοχών της Mailos από τη VG Holding έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ

Οι προσδοκίες της Mailo’s

Οι προσδοκίες για την ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα ζυμαρικών από την επένδυση του «Mr. Gregory’s» μεγάλες. «Η νέα αυτή συμμετοχή στο μετοχικό μας κεφάλαιο, επιβεβαιώνει την δυναμική της Mailos, μας δίνει πρόσβαση σε σημαντική εμπειρία και δημιουργεί ενδιαφέρουσες δυνατότητες συνεργειών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μουτσουρούφης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θέτει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη του υφιστάμενου δικτύου. Άλλωστε, «ο Βλάσσης Γεωργάτος είναι Διευθύνων σύμβουλος της Γρηγόρης Α.Β.Ε.Ε., μιας εταιρίας που κατέχει ηγετική θέση, πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά της εστίασης τα τελευταία 50 χρόνια και διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία στο franchise καθώς αναπτύσσεται κυρίως με αυτή τη μέθοδο τα τελευταία 30 χρόνια».

Το πλάνο ανάπτυξης της Mailo’s, όπως λέει ο κ. Μουτσουφούρης είναι μακροχρόνιο και περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό ενώ στόχος είναι «η αναβαθμισμένη καταναλωτική εμπειρία μέσα από ένα δίκτυο ικανοποιημένων συνεργατών franchisee».

Πώς ξεκίνησαν τα Mailo’s και η έμπνευση

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο ιδρυτής και managing director της Mailo’s The Pasta Project, Νίκος Μουτσουρούφης, με εμπειρία στο χώρο της μαγειρικής από την ηλικία των 16 χρονών, είχε ένα όραμα που θα άλλαζε το χάρτη της εστίασης.

Ο Νίκος εργάστηκε πάνω στη στρατηγική και την εταιρική ταυτότητα του Project, αντλώντας έμπνευση στον αγαπημένο του σκύλο Mailo, και έχτισε το brand της εταιρείας.

Το 2019 δημιουργείται το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι και έκτοτε η επιτυχία σημειώνει εκθετική άνοδο

Έτσι, δημιουργείται το 2019 το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι και έκτοτε η επιτυχία σημειώνει εκθετική άνοδο.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2022, ο τζίρος ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, με εκτιμήσεις να προβλέπουν υπερδιπλασιασμό του τζίρου για το 2023. Αυτή η ανάπτυξη καταστημάτων γίνεται κυρίως μέσω του μοντέλου franchising.

Το μυστικό της επιτυχίας

«Η επιτυχία των Mailo’s στον κόσμο σημαδεύτηκε από επιμονή και θέληση να δημιουργήσω μια νέα κατηγορία καταστημάτων, Fresh Pasta Street Food», σημειώνει ο Νίκος Μουτσουρούφης, επισημαίνοντας ότι «απόδειξη της επιτυχίας μας είναι πως πλέον ο καταναλωτής δεν αναζητά μια απλή μακαρονάδα, αναζητά συγκεκριμένα Mailo’s, και μέχρι σήμερα υπολογίζεται ο αριθμός των μακαρονάδων που έχουν διατεθεί να ξεπερνά τις 7 εκατ. μερίδες».

Σήμερα, η Mailo’s διαθέτει 40 καταστήματα ενώ πέρα από την Ελλάδα αναπτύσσεται και στην Κύπρο. Πέρυσι, οι συνολικές πωλήσεις του συστήματος Mailos εταιρικά και franchise καταστήματα ανήλθαν σε περίπου 29 εκατ. ευρώ ενώ φέτος προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επέκταση σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι άλλες business του Mr Gregory’s

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάσσης Γεωργάτος φαίνεται να διευρύνει την ακτίνα των επιχειρηματικών του δράσεων πέρα της αλυσίδας καφεστίασης «Gregory’s».

Ο επιχειρηματίας, Βλάσσης Γεωργάτος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει επενδύσει παραγωγή φουσκωτών σκαφών, αλλά και στην εισαγωγή και εμπορία σκαφών αναψυχής από κοινού με την αδελφή του ενώ έχει επεκταθεί και στην αγορά ακινήτων αλλά και στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στο LSE, η έκδοση του πράσινου ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ
Επιχειρήσεις |

Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στο LSE, η έκδοση του πράσινου ομολόγου - Τα 4 μηνύματα στους επενδυτές

Λίγους μήνες πριν εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως έχει αναγγείλει ο πρόεδρος και CEO Ευάγγελος Μυτιληναίος, η έκδοση του πράσινου ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Vodafone: Άφιξη στην Κρήτη του καλωδίου δεδομένων IEX που συνδέσει την Ινδία με την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Άφιξη στην Κρήτη του καλωδίου δεδομένων IEX που συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη

H Vodafone καλωσόρισε το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα India-Europe-Xpress (IEX), την πρώτη υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση με το σταθμό προσαιγιάλωσης της εταιρείας στο Τυμπάκι Ηρακλείου