Ένδειξη εύρωστης οικονομικής πορείας της εταιρείας, θεωρεί η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, που υπέγραψε η διοίκηση με το σωματείο εργαζομένων. Με βάση την οποία αυξάνονται οι μισθοί σχεδόν του συνόλου του προσωπικού κατά 7%. Για δεύτερη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Χατζάκου μιλώντας προς τον ΟΤ ο κατώτατος μισθός στην εταιρεία είναι πλέον 893 ευρώ τον μήνα από την 1η Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο όρισε τον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ το μήνα.

Ο «αθέατος πρωταγωνιστής» των σούπερ μάρκετ – Η εκτόξευση των PL στα 3,7 δισ. ευρώ

Αύξηση μισθών στη ΜΕΒΓΑΛ

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΜΕΒΓΑΛ προχώρησε σε οριζόντιες κλιμακωτές αυξήσεις και πολλές πρόσθετες παροχές για τους εργαζομένους της, στο πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που υπέγραψε με το Σωματείο Εργαζομένων της».

Όπως ανέφερε η κυρία Χατζάκου «εφόσον η εταιρεία πηγαίνει καλά έχουμε υποχρέωση να αυξάνουμε τις αμοιβές των εργαζομένων μας. Για να μπορούμε να τους ζητήσουμε να την στηρίξουν όταν τα πράγματα είναι δύσκολα».

Η συμφωνία για την αύξηση των μισθών ικανοποιεί και τις δυο πλευρές, διοίκηση και εργαζομένους

Μάλιστα όπως αναφέρεται σχετικά «η διαπραγμάτευση ήταν σύντομη και το καλό κλίμα μεταξύ διοίκησης – σωματείου και εργαζομένων επιβεβαιώθηκε με τη νέα συμφωνία, η οποία ικανοποιεί όλες τις πλευρές και επιτυγχάνει το στόχο της στήριξης του προσωπικού της εταιρείας και ειδικότερα των χαμηλόμισθων, όπου οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα τους έχουν επηρεάσει δυσμενώς».

Επιβράβευση των εργαζομένων

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλης Ζωγραφίδης σε σχετική του δήλωση σημείωσε ότι «η παροχή οριζόντιων κλιμακωτών αυξήσεων άνω του 7% μεσοσταθμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της εταιρείας αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών των εργαζομένων».

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Χατζάκος ανέφερε ότι «ως διοίκηση πρωταρχικό μας μέλημα υπήρξε και παραμένει η φροντίδα των ανθρώπων μας και η βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η καλή πορεία της ΜΕΒΓΑΛ τα τελευταία χρόνια μας δίνει την δυνατότητα να ανταποδώσουμε σε ένα βαθμό τη στήριξη και το φιλότιμο των εργαζομένων μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στο LSE, η έκδοση του πράσινου ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ
Επιχειρήσεις |

Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στο LSE, η έκδοση του πράσινου ομολόγου - Τα 4 μηνύματα στους επενδυτές

Λίγους μήνες πριν εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως έχει αναγγείλει ο πρόεδρος και CEO Ευάγγελος Μυτιληναίος, η έκδοση του πράσινου ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Vodafone: Άφιξη στην Κρήτη του καλωδίου δεδομένων IEX που συνδέσει την Ινδία με την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Άφιξη στην Κρήτη του καλωδίου δεδομένων IEX που συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη

H Vodafone καλωσόρισε το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα India-Europe-Xpress (IEX), την πρώτη υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση με το σταθμό προσαιγιάλωσης της εταιρείας στο Τυμπάκι Ηρακλείου