Η EDP, μέσω της θυγατρικής της EDP Renewables, ολοκλήρωσε τη σύνδεση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της στην Ιταλία στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ενισχύοντας την πορεία της εταιρείας προς την επέκταση της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, που βρίσκεται στη Βιτέρμπο, στην περιοχή του Λάτσιο της κεντρικής Ιταλίας, έχει εγκατεστημένη ισχύ 72 MWp (62,4 MWac). Χρησιμοποιώντας διπλής όψης πάνελ που συλλέγουν το ηλιακό φως και από τις δύο πλευρές τους, το πάρκο θα παράγει 66 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως, η οποία θα διοχετεύεται απευθείας στο δίκτυο. Το έργο αναμένεται να μειώσει κατά περισσότερο από 28.000 τόνους τις εκπομπές CO2 κάθε χρόνο και να παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 25.000 σπίτια στην περιοχή του Λάτσιο.

EDP Renewables: Συμφωνία παροχής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας με τη Bloomberg

Η επέκταση της EDF

Το έργο Tuscia 15 ακολουθεί την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του πρώτου μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 10 MWp (8,4 MWac) της EDP, στην Απουλία της Ιταλίας. Τα εν λόγω έργα, υπογραμμίζουν τη δέσμευση της EDP να επεκταθεί στα μεγάλης κλίμακας ηλιακά έργα στην Ιταλία, ενισχύοντας την ήδη εδραιωμένη θέση της στον κλάδο της αιολικής ενέργειας.

Η EDP, μέσω της EDPR, έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 600 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία από την είσοδό της στην αγορά

«Το συγκεκριμένο έργο θα ενισχύσει την ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια της χώρας, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα της Ιταλίας (PNIEC), το οποίο στοχεύει σε 80 GW εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος έως το 2030», αναφέρει ο Roberto Pasqua, Executive Director Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης της EDP Renewables.

Η EDP, μέσω της EDPR, έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 600 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία από την είσοδό της στην αγορά. Με νέα έργα σε εξέλιξη, η εταιρεία στοχεύει να φτάσει σε συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1 GW καθαρής ενέργειας μέχρι το 2025, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή η ανάπτυξη, επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της EDP στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης της Ιταλίας και την προσήλωσή της στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η Ιταλία αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της EDP στην Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω στη χώρα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας μέσω έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας, τόσο στην αιολική όσο και στην ηλιακή ενέργεια, καθώς και μέσω διεσπαρμένης ηλιακής παραγωγής. Μέσω της θυγατρικής της, EDP Energia Italia, η οποία επικεντρώνεται σε λύσεις ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει πάνω από 130 MWp εγκαταστάσεων για ιδιοκατανάλωση. Η EDP θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτή την τεχνολογία, επιτρέποντας στους πελάτες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν, μειώνοντας τις εκπομπές CO2, ελαχιστοποιώντας τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας και προσφέροντας προστασία από πιθανές διακυμάνσεις στις τιμές ενέργειας.

Η EDP στοχεύει να εγκαταστήσει περίπου 6 GW ηλιακής ενέργειας σε έργα μεγάλης κλίμακας και περίπου 1 GW διεσπαρμένης ηλιακής παραγωγής παγκοσμίως μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Συνολάκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες
Green |

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης

«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»