Η ώρα της διόρθωσης για την αγορά της Κίνας ήρθε, με τον δείκτη CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας να χάνει σήμερα κατά 5,68%, μετά το χθεσινό άλμα.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε 1,45% σε μια ασταθή συνεδρίαση, καθώς προσπάθησε να αντιδράσει μετά την χειρότερη μέρα του εδώ και 16 χρόνια, όταν και έκλεισε κατά 9,41% χαμηλότερα.

Θετικά έκλεισαν και οι αγορές της Ιαπωνίας, με τον Nikkei 225 να κερδίζει κατά 0,87% στις 39.277,96 μονάδες, ενώ ο Topix ευρείας βάσης ενισχύθηκε 0,3% και έκλεισε στις 2.707,24 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo υποχώρησαν έως και 2,32%, μια ημέρα αφότου το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας περιόρισε το μερίδιό του στην εταιρεία. Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές καταθέσεις επιβεβαίωσαν ότι το PIF μείωσε το μερίδιό του στην εταιρεία σε 7,54% από 8,58%.

Αυτό έρχεται αφότου το Kyodo News ανέφερε τη Δευτέρα ότι ανώτερο στέλεχος του κρατικού επενδυτικού ταμείου-μαμούθ της χώρας δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιο της Nintendo, στέλνοντας τις μετοχές υψηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,13%, κλείνοντας στις 8.187,4 μονάδες.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,75%, ενώ η RBI της Ινδίας διατήρησε τα επιτόκια στο 6,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, το κλίμα κατασκευαστών στην Ιαπωνία βελτιώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters Tankan. Η έρευνα του Reuters Tankan, η οποία παρακολουθεί την τριμηνιαία επιχειρηματική έρευνα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, έδειξε ότι ο δείκτης κλίματος ανέβηκε στο +7 από +4. Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των μη μεταποιητικών επιχειρήσεων υποχώρησε στο +20 τον Οκτώβριο, από +23.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές