Διέγραψε τα πρωινά κέρδη το πετρέλαιο και οι τιμές του κινούνται πτωτικά καθώς τα αδύναμα θεμελιώδη μεγέθη της ζήτησης και η αύξηση της προσφοράς αντιστάθμισαν τον αυξημένο κίνδυνο διακοπής της προσφοράς από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τον τυφώνα Milton στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 40 σεντς, ή 0,4%, στα 76,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate σημειώνουν πτώση  36 σεντς, ή 0,49%, στα 73,21 δολάρια.

«Έχουμε μια μεγάλη διελκυστίνδα μεταξύ των ταύρων και των αρκούδων, με τους πρώτους να στηρίζουν τις προσδοκίες για υψηλότερες τιμές στη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής, ενώ οι δεύτεροι εξετάζουν την αδύναμη ζήτηση και την έλλειψη δημοσιονομικών κινήτρων στην Κίνα», δήλωσε ο Χάρι Τσιλινγκουιριάν. , επικεφαλής έρευνας στην Onyx Capital Group.

Η ζήτηση

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute την Τρίτη.

Η ασθενής ζήτηση συνέχισε να στηρίζει τις θεμελιώδεις προοπτικές. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) υποβάθμισε την Τρίτη την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για το 2025 λόγω της αποδυνάμωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities