
Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την εικόνα που επικρατεί στην Κίνα να τροφοδοτεί την επιφυλακτικότητα και στις υπόλοιπες δυτικές αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% στις 8.225 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,21% στις 19.026 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,11% στις 7.512 μονάδες.
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η συμφωνία της Rio Tinto για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Arcadium Lithium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων.
Ο κολοσσός εξόρυξης θα πληρώσει 5,85 δολάρια ανά μετοχή σε μια συναλλαγή με μετρητά που έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2025, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών της Arcadium.
Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να παρακολουθούν αφενός το τι συμβαίνει στην Κίνα, με τις αγορές εκεί να καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις, αλλά και την ανακοίνωση των αμερικανών επενδυτών, οι οποίοι σήμερα αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.
Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 22,5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, από 16,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 18,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2023, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis.
Οι εξαγωγές αγαθών της χώρας ανήλθαν σε 131,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε μηνιαίο επίπεδο και 0,1% σε ετήσια βάση. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 109,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 3,4% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια βάση.


Latest News

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο