Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την εικόνα που επικρατεί στην Κίνα να τροφοδοτεί την επιφυλακτικότητα και στις υπόλοιπες δυτικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% στις 8.225 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,21% στις 19.026 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,11% στις 7.512 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η συμφωνία της Rio Tinto για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Arcadium Lithium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων.

Ο κολοσσός εξόρυξης θα πληρώσει 5,85 δολάρια ανά μετοχή σε μια συναλλαγή με μετρητά που έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2025, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών της Arcadium.

Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να παρακολουθούν αφενός το τι συμβαίνει στην Κίνα, με τις αγορές εκεί να καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις, αλλά και την ανακοίνωση των αμερικανών επενδυτών, οι οποίοι σήμερα αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 22,5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, από 16,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 18,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2023, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis.

Οι εξαγωγές αγαθών της χώρας ανήλθαν σε 131,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε μηνιαίο επίπεδο και 0,1% σε ετήσια βάση. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 109,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 3,4% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές