Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων λίγες ημέρες μετά το σκαρφάλωμα της απόδοσης του δεκαετούς τίτλου στο υψηλότερο επίπεδο δύο και πλέον μηνών.

Το άλμα της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στο 4% τη Δευτέρα τροφοδοτήθηκε από τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Ντάλιο: Αρνητική ψήφο για τα αμερικανικά ομόλογα – Τι λέει για Fed και Τραμπ

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δυο μονάδες βάσης στο 4,051% και του διετούς επίσης κατά 2 μονάδες βάσης στο  3,999%.

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η ανάκαμψη των αποδόσεων αποδίδεται κυρίως στην αναπροσαρμογή των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων, ενώ η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και το σχέδιο τόνωσης της οικονομίας στην Κίνα αυξάνουν επίσης τις ανησυχίες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα επιστρέψουν, οδηγώντας ίσως ορισμένους επενδυτές μακριά από τα ομόλογα και, με τη σειρά τους, αυξάνοντας τις αποδόσεις.

Ο Ντάλιο «γυρνάει την πλάτη» στα ομόλογα

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρέι Ντάλιο χαρακτήρισε τα αμερικανικά ομόλογα επενδυτική επιλογή που ενέχει κίνδυνο.

Η αγορά ομολόγων παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις φέτος, με την απόδοση του 2ετούς να κυμαίνεται μεταξύ 3,5% και άνω του 5%.

Τα κρατικά ομόλογα αποτελούν ένα υψηλό ποσοστό των χαρτοφυλακίων των θεσμικών επενδυτών και των κεντρικών τραπεζών και αισθάνονται overweighted είπε ο Ντάλιο. Μια overweight επένδυση είναι ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένας βιομηχανικός τομέας που περιλαμβάνει ένα υψηλότερο από το κανονικό ποσοστό ενός χαρτοφυλακίου ή ενός δείκτη. Η γεωπολιτική αβεβαιότητα είναι επίσης ζήτημα για την αγορά κρατικών ομολόγων, πρόσθεσε.

«Οι ξένες χώρες ανησυχούν για την κατοχή ομολόγων» επειδή θα μπορούσαν να τους επιβληθούν κυρώσεις, είπε.

Η δημοπρασία των δεκαετών και τα πρακτικά της Fed

Οι traders στρέφουν την προσοχή τους στην έκδοση 10ετών ομολόγων το απόγευμα της Τετάρτης καθώς και στη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της Fed. Τα ευρήματα θα επηρεάσουν την επόμενη απόφαση για το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας που θα εκδοθεί δύο ημέρες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τα τεχνικά στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά των ομολόγων είναι αναμφισβήτητα υπερπουλημένη – μια ανάγνωση που ενισχύεται από τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες στοχαστικές τιμές σε ακραίες τιμές» εξηγεί στο CNBC ο Ian Lyngen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα επιτόκια των ΗΠΑ στην BMO. «Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον καθορισμό του τόνου των συναλλαγών στην αμερικανική αγορά ομολόγων βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές