Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε σήμερα ο S&P 500, αν και την παράσταση έκλεψε ο Dow Jones, ο οποίος και σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο της κάμψης των ανησυχιών σχετικά με την πορεία του πετρελαίου, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, σήμερα οι δείκτες έσβησαν τις απώλειες από τις αρχές του μήνα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,03% στις 42.512 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,71% στις 5.792 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 18.291 μονάδες.

Πάνω από το 4% η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου

Οι μετοχές τεχνολογίας πρωτοστάτησαν στην άνοδο της Wall Street σήμερα, με τη Microsoft, την Amazon και την Apple να καταγράφουν άνοδο 1% η καθεμία. Η Super Micro Computer σημείωσε ράλι 7%, καλύπτοντας μεγάλο έδαφος από την άσχημη εκκίνηση του Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά, η σημερινή εκκίνηση της συνεδρίασης δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς υπήρξαν αρκετές πιέσεις. Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όπου μειώθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα το επιτόκιο, αποκαλύφθηκε ότι η «σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων» τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά το μεγαλύτερο μέγεθος.

«Η Fed είναι το κλειδί, αυτός είναι ο μεγάλος μοχλός», δήλωσε ο Mike Bailey, επικεφαλής έρευνας στην FBB Capital Partners. «Και πάλι, τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Όπως ο τυφώνας Milton και οι αναταράξεις στην αγορά ενέργειας. Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπουμε πραγματικά πολλούς από αυτούς τους κινδύνους να τιμολογούνται», ανέφερε ο Bailey.

Στο μεταξύ, η Φλόριντα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ο τυφώνας Milton απειλεί να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Το βασικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι να προκληθούν ζημιές αξίας 20 δισ. δολαρίων, από το πέρασμα του τυφώνα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 5,1% την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών του Mortgage Bankers Association (MBA).

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε στο 6,36% από 6,14%. Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών μειώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης υποχώρησε κατά 9% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Ιουλίου και έφθασαν τα 904,8 δισ. δολάρια. Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση