Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την μισθολογική προσφορά που είχε καταθέσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ένωση Χειριστών Μηχανών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAM), τα μέλη της οποίας απεργούν κατά της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται πως η Boeing προσέφερε αύξηση μισθών 25% για ένα τετραετές συμβόλαιο, την οποία οι εργαζόμενοι απέρριψαν.

Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες η εταιρεία έστειλε μέσω ταχυδρομείου επιστολή σε 33.000 εργαζομένους της για να τους ανακοινώσει ότι κόβει την υγειονομική τους περίθαλψη μαζί και των οικογενειών τους.

Boeing: Εξετάζει πώληση μετοχών – Στόχος να αντλήσει $10 δισ.

Δεν ξέρουν τι θέλουν

Το συνδικάτο χαρακτήρισε λάθος βήμα την κίνηση της Boeing.

«Τα στελέχη της Boeing δεν μπορούν να αποφασίσουν», δήλωσε στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του IAM International, Brian Bryant.

«Τα στελέχη σκοντάφτουν τώρα πάνω σε δολάρια για να πάρουν πεντάρες»

«Τη μια μέρα λένε ότι θέλουν να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του εργατικού τους δυναμικού. Την επόμενη στιγμή, με αφορμή πολλά πρόσφατα λάθη της ομάδας τους στις εργασιακές σχέσεις, τα στελέχη της Boeing σκοντάφτουν τώρα πάνω σε δολάρια για να πάρουν πεντάρες. Κόβουν μια παροχή που είναι απαραίτητη για τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κόστος των μεγαλύτερων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει τα στελέχη της Boeing για το εργατικό δυναμικό τους και για την ίδια την εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι παλινωδίες τους κοστίζουν όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στο έθνος μας».

Έκκληση προς τον νέο CEO

Ο Bryant ζήτησε να αναλάβει δράση ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Kelly Ortberg.

«Ήρθε η ώρα ο νέος CEO να εμπλακεί πραγματικά σε επίπεδο προτάσεων και να πάρει τα ηνία από τους υφισταμένους του, οι οποίοι υποπίπτουν σε κρίσιμες αποφάσεις όπως αυτή», συνέχισε.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος που το ζήτημα των παροχών υγείας δεν θα μπορούσε να είχε αναβληθεί για να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – πρόκειται για μια περιττή και σκληρή απόφαση των στελεχών της Boeing που θα κοστίσει στην εταιρεία πολύ περισσότερο από ό,τι θα την γλιτώσει, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πολυτέλεια: Αυξήσεις εκτός τόπου και χρόνου – Ποιοι παίκτες επηρεάζονται
Διεθνή |

Αυξήσεις στην πολυτέλεια εκτός τόπου και χρόνου - Ποιοι παίκτες επηρεάζονται

Μεγαλύτερο αντίτιμο καλούνται να καταβάλουν οι καταναλωτές στην πολυτέλεια, την ίδια στιγμή που σπεύδουν να καταγγείλουν τον «πληθωρισμό της απληστίας» με την τιμή των βασικών προϊόντων του σούπερ μάρκετ να αυξάνεται ταχύτερα από το κόστος των πρώτων υλών. Και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν πότε το πολύ… γίνεται πάρα πολύ, οι αυξήσεις […]