Η καναδική Alimentation Couche-Tard υπέβαλε αναθεωρημένη προσφορά για την Seven & i Holdings , δήλωσε την Τετάρτη η ιαπωνική εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αύξησε την προσφορά κατά 22% σε περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν προχωρήσει, η συμφωνία για τον ιδιοκτήτη της 7-Eleven θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά ιαπωνικής εταιρείας στο εξωτερικό που έχει γίνει ποτέ.
Οι πηγές μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή οι πληροφορίες σχετικά με το τίμημα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Εξαγορές: Σεισμικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη, με μπαράζ συμφωνιών το 2024

Το Bloomberg μετέδωσε πρώτο τη νέα πρόταση των 18,19 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία είναι υψηλότερη από την προηγούμενη απορριφθείσα προσφορά της Couche-Tard ύψους 14,86 δολαρίων ανά μετοχή ή περίπου 38,5 δισ. δολαρίων.

Η Seven & i ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η νέα πρόταση ήταν ιδιωτική και μη δεσμευτική και σκόπευε να κρατήσει τις διαπραγματεύσεις εμπιστευτικές, όπως ζήτησε η Couche-Tard.
Η Couche-Tard, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Circle-K, αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Η αυξημένη προσφορά της ACT είναι πολύ πιο ελκυστική από την αρχική πρόταση. Ενώ τα ρυθμιστικά εμπόδια παραμένουν, το διοικητικό συμβούλιο της Seven & i θα πρέπει να ασχοληθεί για να δει αν η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει», δήλωσε ο Manoj Jain, συνιδρυτής και συν-CIO της Maso Capital με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η ιαπωνική απόρριψη

Η Seven & i δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αρχική προσφορά της Couche-Tard «υποτιμά κατάφωρα» την εταιρεία και τόνισε τα σχέδιά της να ενισχύσει μόνη της την εταιρική αξία. Αυτή η στρατηγική σημαίνει ότι πρέπει τώρα να δείξει πώς σχεδιάζει να προσφέρει καλύτερες αποδόσεις για τους επενδυτές, δήλωσαν αναλυτές και επιχειρηματίες.

Οι επικριτές της Seven & i, στους οποίους περιλαμβάνονται ξένοι επενδυτές όπως η ValueAct Capital και η Artisan Partners, λένε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητά της, τα περισσότερα από 80.000 καταστήματα 7-Eleven παγκοσμίως. Οι άλλες δραστηριότητές της περιλαμβάνουν σούπερ μάρκετ, τράπεζα, εστιατόρια Denny’s και Tower Records.

Οι αναλυτές και οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για τα πιθανά σχέδια βελτίωσης της αξίας στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του ομίλου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, τα οποία, σύμφωνα με την Nikkei, θα παρουσιάσουν πτώση των λειτουργικών κερδών κατά 20% σε ετήσια βάση, καθώς ο πληθωρισμός έπληξε τις καταναλωτικές δαπάνες στις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ.

Η Seven & i, της οποίας η δραστηριότητα των καταστημάτων ψιλικών στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει πάνω από το 70% των ενοποιημένων εσόδων, δήλωσε ότι η πτώση κατά 20% δεν ήταν πληροφορία που είχε δημοσιοποιηθεί από την εταιρεία.

Πωλήσεις assets

Η εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει την πώληση μέρους του μεριδίου της στον τραπεζικό βραχίονα Seven Bank κατά τη διάρκεια των κερδών, δήλωσε ο Travis Lundy της Quiddity Advisors σε σημείωμά του στην πλατφόρμα Smartkarma, προσθέτοντας ότι αυτό θα την καθιστούσε σε ένα «καθαρότερο παιχνίδι».

Ξεχωριστά, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η Seven & i εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μερίδιο της μονάδας σούπερ μάρκετ, κάτι που θα σήμαινε την επιτάχυνση του σχεδίου της για αρχική δημόσια προσφορά του βραχίονα, που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Ο όμιλος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομά του ώστε να αντικατοπτρίζει τη μεγαλύτερη εστίασή του στον πυρήνα των καταστημάτων ψιλικών, ανέφερε η τηλεόραση του Τόκιο την Τετάρτη.

Τον περασμένο μήνα ο γίγαντας λιανικής χαρακτηρίστηκε επίσης ως «βασικός» για την εθνική ασφάλεια, σε μια κίνηση που θεωρείται ότι αυξάνει τα ρυθμιστικά εμπόδια για μια εξαγορά. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν αλλάζει το επίπεδο του κυβερνητικού ελέγχου ή τη διαδικασία εξέτασης για οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή