Οι εταιρείες που αύξησαν την αξία τους με τη διευκόλυνση του freelancing και των διαδικτυακών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας δίνουν νέα έμφαση στην κερδοφορία εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο.

Οι μεγαλύτερες ψηφιακές ιστοσελίδες για την εξεύρεση freelance ταλέντου σε όλον τον κόσμο, η Fiverr και η Upwork, διαπραγματεύονται και οι δύο σε λιγότερο από το ένα πέμπτο της κορύφωσης της πανδημίας, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Εν τω μεταξύ, η ετήσια χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων για τις εταιρείες ψηφιακών προσλήψεων και εξωτερικής ανάθεσης έχει μειωθεί περισσότερο από τα δύο τρίτα από το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της PitchBook.

Στα… κάγκελα οι εργαζόμενοι της Amazon λόγω της επιστροφής στο γραφείο

«Όταν βιώνεις απίστευτη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπως η πανδημία … υπάρχει ένα φαινόμενο επικάλυψης», δήλωσε ο Μίκα Κάουφμαν, διευθύνων σύμβουλος της Fiverr στους FT. «Αν προχωρήσεις γρήγορα προς τα εμπρός, τότε θα δεις πιο αργή ανάπτυξη στη συνέχεια».

Ως αποτέλεσμα, η Fiverr αξίας 853 εκατ. δολαρίων και η Upwork αξίας 1,43 δισ. δολαρίων, οι οποίες προσφέρουν διαδικτυακές αγορές για τα πάντα, από ghostwriters μέχρι εικονικούς βοηθούς και προγραμματιστές λογισμικού, πιέζουν να επιδείξουν κερδοφορία στους επενδυτές.

«Σε αυτό το περιβάλλον, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στους στόχους μας για την κερδοφορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Upwork, Χέιντεν Μπράουν, σε συνέδριο για επενδυτές τον Σεπτέμβριο.

Αυτές οι πλατφόρμες έχουν επιδιώξει, ειδικότερα, να αυξήσουν το ποσό των χρημάτων που κερδίζουν από κάθε συναλλαγή προκειμένου να αντισταθμίσουν τη συνολική μείωση του όγκου των μεμονωμένων υπηρεσιών που αγοράζονται και πωλούνται.

Και οι δύο ιστότοποι προώθησαν όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές και την τοποθέτηση καταχωρίσεων υψηλής τιμής, με αποτέλεσμα η Fiverr να αναφέρει «ποσοστό ρεκόρ» 33% κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο. Το ποσοστό της Upwork ήταν 18%, επίσης ρεκόρ για την εταιρεία. Freelancing

«Αυτές ήταν εταιρείες ανάπτυξης με κάθε κόστος κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Μπέρνι ΜακΤέρναν, αναλυτής της Needham & Company. «Τώρα, καθώς η ανάπτυξη έχει υποχωρήσει, έχουν επικεντρωθεί πραγματικά στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους». Έχουν επίσης πιέσει για πελάτες υψηλότερου επιπέδου και μεγαλύτερα έργα, με νέα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στην προώθηση μακροχρόνιων σχέσεων με επιχειρηματικούς πελάτες.

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει επίσης τρομάξει ορισμένους επενδυτές, οι οποίοι πιστεύουν ότι εργαλεία όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να πάρουν δουλειές από τους ελεύθερους επαγγελματίες και να πλήξουν τα έσοδα σε πλατφόρμες όπως το Fiverr και το Upwork, σύμφωνα με τον ΜακΤέρναν. Τόσο ο Μπράουν όσο και ο Κάουφμαν επέμειναν ότι η τεχνητή νοημοσύνη, τουλάχιστον προς το παρόν, βοηθά στην επέκταση των επιχειρήσεών τους.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες freelancing εξακολουθούν να ανταγωνίζονται τις παραδοσιακές εταιρείες προσωπικού και τους υπαλλήλους γραφείου, και ο Κάουφμαν της Fiverr αναγνώρισε ότι οι εργασιακές συνήθειες της εποχής της πανδημίας που προώθησαν την ανάπτυξη της εταιρείας του το 2020 και το 2021 δεν ήταν τόσο ανθεκτικές όσο ήλπιζε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πολυτέλεια: Αυξήσεις εκτός τόπου και χρόνου – Ποιοι παίκτες επηρεάζονται
Διεθνή |

Αυξήσεις στην πολυτέλεια εκτός τόπου και χρόνου - Ποιοι παίκτες επηρεάζονται

Μεγαλύτερο αντίτιμο καλούνται να καταβάλουν οι καταναλωτές στην πολυτέλεια, την ίδια στιγμή που σπεύδουν να καταγγείλουν τον «πληθωρισμό της απληστίας» με την τιμή των βασικών προϊόντων του σούπερ μάρκετ να αυξάνεται ταχύτερα από το κόστος των πρώτων υλών. Και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν πότε το πολύ… γίνεται πάρα πολύ, οι αυξήσεις […]