Τα μέτρα αντιντάμπινγκ της Κίνας κατά των κονιάκ που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «νόμιμα μέτρα εμπορικής επανόρθωσης», δήλωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την επιβολή του προσωρινού περιορισμού.

Γαλλικά εμπορικά σήματα όπως το Hennessy και το Remy Martin θα αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς , που υιοθετήθηκαν μόλις λίγες ημέρες αφότου το μπλοκ των 27 χωρών ψήφισε δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) κινεζικής κατασκευής, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο εδώ και μια δεκαετία.

ΕΕ: «Πράσινο φως» για την επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα μιας έρευνας έδειξαν ότι το ντάμπινγκ του μπράντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί «σημαντική ζημιά» στην εγχώρια βιομηχανία.
Την Τετάρτη το υπουργείο δήλωσε ότι οι ενέργειες της ΕΕ κατά των κινεζικών EVs «στερούνται σοβαρά πραγματικής και νομικής βάσης» και «παραβιάζουν σαφώς» τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ΠΟΕ, πρόσθεσε.

Οι εμπορικές εντάσεις έχουν αυξηθεί από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής, ακόμη και αφού η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ, τους απέρριψε.

Ένα άλλο σημάδι της αυξανόμενης εμπορικής έντασης ήταν οι παρατηρήσεις του υπουργείου την Τρίτη ότι μια έρευνα αντιντάμπινγκ και κατά των επιδοτήσεων σε προϊόντα χοιρινού κρέατος της ΕΕ θα δώσει «αντικειμενικές και δίκαιες» αποφάσεις όταν ολοκληρωθεί.

Είπε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων με μεγάλους κινητήρες, κάτι που θα έπληττε περισσότερο τους Γερμανούς παραγωγούς. Οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα οχημάτων με κινητήρες 2,5 λίτρων ή μεγαλύτερους έφθασαν πέρυσι τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή