Το Λος Άντζελες φημίζεται για τις πανάκριβες επαύλεις που προσελκύουν αστέρες και παράγοντες του θεάματος και κάθε λογής κροίσους. Ένα ακίνητο, όμως, αναμένεται να ξεπεράσει όλα τα άλλα σε αυτή την πανάκριβη αγορά για τον κλάδο.

Το κτήμα Πρίτζκερ στο Λος Άντζελες, ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, βγαίνει στην αγορά για 195 εκατομμύρια δολάρια. Αν πουληθεί σε αυτή την τιμή, θα σπάσει το ρεκόρ για την πόλη, όπου η ακριβότερη πώληση κατοικιών που έχει καταγραφεί ήταν Warner Estate στον Τζεφ Μπέζος προς 165 εκατ. δολάρια.

Πολυτελή ακίνητα: Πωλείται το αρχοντικό της Μαργκότ Φοντέιν στο Λονδίνο

Η πώληση του κτήματος Πρίτζκερ έρχεται στον απόηχο ενός όχι δύσκολου διαζυγίου μεταξύ του δισεκατομμυριούχου Τόνι Πρίτζκερ και της φιλάνθρωπου Τζιν Πρίτζκερ. Το πρώην ζευγάρι έχτισε το σπίτι, ολοκληρώνοντάς το 2011.

Θέα «πιάτο» ολόκληρο το Λος Άντζελες

Το αγροτεμάχιο έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων βρίσκεται στην περιοχή Post Office του Beverly Hills, λίγο περισσότερο από ένα 1,5 χιλιόμετρα από το σπίτι του Μπέζος.

Τοποθετημένο σε ένα ακρωτήριο, το σπίτι έχει θέα 180 μοιρών στο κέντρο του Λος Άντζελες και στον ωκεανό, όπως είπε στοηWall Street Journal με τον Στίβεν Σαπίρο του Westside Estate Agency, ο οποίος έχει την καταχώριση με τον συνάδελφό του Κουρτ Ράπαπορτ.

Επενδεδυμένο με εισαγόμενο λευκό ιταλικό ασβεστόλιθο, το περιφραγμένο κτήμα είναι περίπου 4.650 τετραγωνικά μέτρα. Η έπαυλη διαθέτει 16 υπνοδωμάτια, 27 μπάνια και 18 τζάκια. Η κύρια σουίτα έχει δύο μπάνια και δύο ντουλάπες, για το ζευγάρι, καθώς και τζάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, χώρο κομμωτηρίου, αναδυόμενη τηλεόραση και μπαλκόνι.

Το κάτω επίπεδο του σπιτιού έχει μια αίθουσα ανθοκομικής και μια ηχομονωμένη αίθουσα μπόουλινγκ με προσαρμοσμένες ντουλάπες για τις μπάλες και τα παπούτσια του μπόουλινγκ. Ένα μεγάλο θέατρο είναι εξοπλισμένο με βελούδινες κουρτίνες, φωτισμό σκηνής, καθίσματα σταδίου και αίθουσα προβολέων.

Η κουζίνα έχει τρεις φούρνους Gaggenau και δύο νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Στις εγκαταστάσεις, ένας ανεξάρτητος ξενώνας δύο υπνοδωματίων διαθέτει μπαλκόνι, ασανσέρ και δικό του αίθριο.

Το κτήμα διαθέτει επίσης ένα φωτιζόμενο γήπεδο τένις με κιόσκι θέασης. Η πράσινη μαρμάρινη πισίνα υπερχείλισης μήκους 25 μέτρων έχει θέα στην πόλη και υπάρχει μια κοντινή υπαίθρια κουζίνα με δύο μπάρμπεκιου, έναν μεγάλο φούρνο πίτσας.

Στο Λος Άντζελες, τέτοια χαρακτηριστικά είναι ασυνήθιστα για ακίνητα στους λόφους, είπε ο Ράπαπορτ. «Είναι πολύ σπάνιο να έχεις αυτό το είδος έκτασης με θέα», είπε.

Το ακίνητο διαθέτει επίσης ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα προσωπικού δύο υπνοδωματίων, πολλά σαλόνια προσωπικού και μια κουζίνα προσωπικού.

Οι Πρίτζκερ είναι σημαντικοί φιλάνθρωποι και το σπίτι σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί μεγάλες συγκεντρώσεις για εράνους, με ένα μεγάλο δωμάτιο-ψυγείο και ένα μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Το ζεύγος Πρίτζκερ σε ευτυχέστερες στιγμές

Το διαζύγιο που οδήγησε στην πώληση

Λόγω των νέων περιορισμών στην κατασκευή, το κτήμα δεν μπορούσε να αναδημιουργηθεί, είπε ο Σαπίρο. «Δεν θα μπορούσε να χτιστεί σήμερα», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό είναι το καλύτερο σπίτι που έχω δει ποτέ».

Ο Τόνι και η Τζιν Πρίτζκερ, που ήταν παντρεμένοι για περισσότερα από 30 χρόνια και έχουν έξι παιδιά, αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Ο γιος του συνιδρυτή της αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt, Ντόναλντ Πρίτζκερ, ο Τόνι, είναι μέλος μιας από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές οικογένειες της χώρας. Αυτός και ο αδερφός του, Τζέι Ρόμπερτ Πρίτζκερ, συνίδρυσαν την επενδυτική εταιρεία Pritzker Group, με τον Τζέι να αποχωρεί περίπου όταν έγινε κυβερνήτης του Ιλινόις το 2019.

Το 2001, ο Τόνι και η Τζιν πλήρωσαν 9,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι γύρω που χτίστηκε το 1938 στην περιοχή του Beverly Hills Post Office, σύμφωνα με αρχεία ιδιοκτησίας. Στη συνέχεια, αγόρασαν πολλά αγροτεμάχια σε μια κορυφογραμμή δίπλα στο σπίτι. Δεν είναι σαφές πόσο πλήρωσαν για τη γη, αλλά ορισμένα από τα αγροτεμάχια αγοράστηκαν το 2005 για 14,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αρχεία.

Μόλις ενοποιήθηκαν τα τεμάχια, οι Πρίτζκερ άρχισαν να χτίζουν ένα νέο σπίτι που σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο Εντ Τατλ της αρχιτεκτονικής εταιρείας Designrealization με έδρα το Παρίσι. Οι Πρίτζκερ μετακόμισαν στο κτήμα το 2011, πουλώντας το προηγούμενο σπίτι τους στον διάσημο σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ για 14 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας.

Η Τζιν και ο Τόνι χώρισαν το 2022. Όταν κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία τον Απρίλιο του 2024 η Τζιν μετακόμισε από το κτήμα άμεσα. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Ο Τόνι έχει πληρώσει από τότε 19,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα ρετιρέ στη συνοικία Westwood στο Beverly West.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή