Οι αμερικανικές εταιρείες σταμάτησαν τις επιχειρήσεις στη Φλόριντα καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Milton, την ίδια στιγμή που η πολιτεία πασχίζει να ξεπεράσει τα καταστροφικά αποτελέσματα του τυφώνα Helene.

Ο τυφώνας Milton απειλεί να διαλύσει σπίτια και υποδομές σε μια μεγάλη έκταση της Φλόριντα, αλλά διαταράσσει και το οικονομικό σύστημα της αποκαλούμενης Ηλιόλουστης Πολιτείας.

Αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες ενέργειας και το θεματικό πάρκο Universal Studios είναι μεταξύ των εταιρειών που άρχισαν να σταματούν δραστηριότητες στη Φλόριντα καθώς προετοιμάζονται για τον ερχομό του τυφώνα Milton που αναμένεται να φτάσει στην ξηρά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Τυφώνας Milton: Μπορεί να κοστίσει όσο το μισό ΑΕΠ της Ελλάδας

Ο τυφώνας έχει ενταθεί γρήγορα μεταλλασσόμενος σε έναν από τους ισχυρότερους που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή, απειλώντας ένα τμήμα της πυκνοκατοικημένης δυτικής ακτής της Φλόριντα που δίνει ακόμη τη μάχη με τις επιπτώσεις από τον καταστροφικό τυφώνα Helene πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Πτήσεις καθυστερούν και ακυρώνονται

Από το απόγευμα της Τρίτης, 1.311 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθυστέρησαν και 701 ακυρώθηκαν, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Η Southwest, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, δήλωσε ότι προσαρμόζει το πρόγραμμά της σε πολλά αεροδρόμια που σταματούσαν τη λειτουργία τους, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο.

Το Orlando International, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του στις 8 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπό του. Η Tampa International είπε ότι ήταν κλειστή την Τρίτη.

Από το απόγευμα της Τρίτης, 1.311 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθυστέρησαν και 701 ακυρώθηκαν

Οι United Airlines, JetBlue Airways και Air Canada πρόσθεσαν επιπλέον χωρητικότητα για τη μετακίνηση ατόμων από τη Φλόριντα.

Επίσης τέσσερις από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες , η United, η American Airlines, η Delta και η Southwest, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στους επιβάτες επιλογές να ακυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους χωρίς κυρώσεις, αναφέρει το Business Insider.

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ είπε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τον Milton για αυξομειώσεις των τιμών των αεροπορικών εταιρειών, με αρκετές αεροπορικές εταιρείες να υποστηρίζουν ότι περιορίζουν τους αεροπορικούς ναύλους.

Ο τυφώνας Milton επεκτείνεται

Ο τυφώνας MIlton αναμένεται να ενισχυθεί την Τετάρτη (Τρίτη στην Αμερική) καθώς πλησιάζει την πληγείσα ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το ταξίδι του που είχε προγραμματιστεί για τις 10-15 Οκτωβρίου στη Γερμανία και στην Αγκόλα για να επιβλέψει την προετοιμασία και την αντιμετώπιση της καταιγίδας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ολο και περισσότερα βενζινάδικα αναρτούν πινακίδες ότι ξεμένουν από καύσιμα, καθώς οι κάτοικοι άρχισαν να φουλάρουν πανικόβλητοι για να ταξιδέψουν μακριά από την επίμαχη περιοχή. Οι οδηγοί περιμένουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ σχηματίζοντας ουρές γύρω από τα βενζινάδικα, για να διαπιστώσουν καθώς πλησιάζει η σειρά τους ότι έχουν τελειώσει τα καύσιμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεματικά πάρκα, αλυσίδες λιανικής και κρουαζιέρες κατεβάζουν ρολά

Η αλυσίδα λιανικής Target, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά ή προσαρμόζει τις ώρες των καταστημάτων της που βρίσκονται στην πορεία της καταιγίδας. Τα πολυκαταστήματα Kohls ανακοίνωσαν ότι έκλεισε προσωρινά ορισμένα καταστήματα στην περιοχή.

Οι εταιρείες ενέργειας άρχισαν να κλείνουν τους αγωγούς και τους τερματικούς σταθμούς παράδοσης καυσίμων στην Τάμπα. Ο χειριστής αγωγών Kinder Morgan είπε ότι έκλεισε το σύστημα αγωγών Central Florida, δύο μικροί αγωγοί που μεταφέρουν βενζίνη, ντίζελ και άλλα καύσιμα από την Τάμπα στο Ορλάντο.

Τα Universal Studios στο Ορλάντο σχεδιάζουν επίσης να κλείσουν πριν από την έλευση του Milton, ενώ οι εταιρείες κρουαζιέρας Royal Caribbean και Carnival  προσαρμόζουν ορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο Milton προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας στη Φλόριντα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και διακοπές ρεύματος που αναμένεται να διαρκέσουν μέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πολυτέλεια: Αυξήσεις εκτός τόπου και χρόνου – Ποιοι παίκτες επηρεάζονται
Διεθνή |

Αυξήσεις στην πολυτέλεια εκτός τόπου και χρόνου - Ποιοι παίκτες επηρεάζονται

Μεγαλύτερο αντίτιμο καλούνται να καταβάλουν οι καταναλωτές στην πολυτέλεια, την ίδια στιγμή που σπεύδουν να καταγγείλουν τον «πληθωρισμό της απληστίας» με την τιμή των βασικών προϊόντων του σούπερ μάρκετ να αυξάνεται ταχύτερα από το κόστος των πρώτων υλών. Και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν πότε το πολύ… γίνεται πάρα πολύ, οι αυξήσεις […]