Ένας ακόμη δωρητής με οικονομικούς δεσμούς με τη μητρική εταιρεία ByteDance του TikTok έχει προστεθεί στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Γιας ως σημαντικός χρηματοδότης του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η Μόλι Μπιρκένες, η σύζυγος του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ByteDance Γουίλιαμ Φορντ, έχει συνεισφέρει 1,4 εκατομμύρια δολάρια από τα τέλη του περασμένου έτους σε μια πολιτική επιτροπή που συνδέεται με την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων και άλλες ομάδες εκστρατείας του GOP, σύμφωνα με την ανάλυση ομοσπονδιακών δεδομένων από το Barron’s.

Το TikTok σε νέες δικαστικές περιπέτειες – Νέα αγωγή από 13 αμερικανικές Πολιτείες

Ο Ford είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ιδιωτικών επενδύσεων General Atlantic με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία αγόρασε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ByteDance το 2017, πριν η υπηρεσία ανταλλαγής βίντεο TikTok εκτοξευθεί σε δημοτικότητα. Η Susquehanna International Group του Γιας κατέχει μερίδιο 15% στην ByteDance, η αξία της οποίας αποτιμάται σε περίπου 26 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που διατηρεί το Bloomberg.

Η General Atlantic και η Susquehanna έχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα που εξαρτώνται από το αν η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθήσει το σχέδιό της να απαγορεύσει την TikTok στις ΗΠΑ, εάν η πλατφόρμα βίντεο δεν πωληθεί σε μη κινεζικό ιδιοκτήτη.

Η πώληση θα μπορούσε να επιβληθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με την πρόσφατη διακομματική νομοθεσία που απαιτεί την εκποίηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η νομοθεσία, η οποία αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για την εξωτερική στρατιωτική βοήθεια, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Απρίλιο.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που επέβαλε μια τέτοια εκποίηση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αλλά η ενέργεια αυτή ανεστάλη δικαστικά. Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ άλλαξε τη θέση του, λέγοντας ότι αντιτίθεται στην απαγόρευση του TikTok. Από τότε η προεκλογική του εκστρατεία έχει αρχίσει να τρέχει διαφημίσεις στο TikTok.

Η μεταστροφή του Τραμπ ήρθε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Γιας σε μια συνάντηση της Λέσχης για την Ανάπτυξη, μιας συντηρητικής πολιτικής ομάδας που υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή της Susquehanna, η οποία έχει επικρίνει την απαγόρευση του TikTok.

Ο Γιας και η σύζυγός του είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι δωρητές, δωρίζοντας 80 εκατομμύρια δολάρια σε εκστρατείες των Ρεπουμπλικανών και συντηρητικές επιτροπές πολιτικής δράσης, σύμφωνα με το Open Secrets. Καμία από τις συνεισφορές των Γιας δεν ήταν σε επιτροπές που υποστηρίζουν άμεσα την εκστρατεία του Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πολυτέλεια: Αυξήσεις εκτός τόπου και χρόνου – Ποιοι παίκτες επηρεάζονται
Διεθνή |

Αυξήσεις στην πολυτέλεια εκτός τόπου και χρόνου - Ποιοι παίκτες επηρεάζονται

Μεγαλύτερο αντίτιμο καλούνται να καταβάλουν οι καταναλωτές στην πολυτέλεια, την ίδια στιγμή που σπεύδουν να καταγγείλουν τον «πληθωρισμό της απληστίας» με την τιμή των βασικών προϊόντων του σούπερ μάρκετ να αυξάνεται ταχύτερα από το κόστος των πρώτων υλών. Και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν πότε το πολύ… γίνεται πάρα πολύ, οι αυξήσεις […]